marti a scris:
debitorul aflat in stare de insolventa poate sa execute garantiile aferente creantelor pe care le are, cu/fara consimtamantul administratorului lichidatorului judiciar. iN fapt el este obligat sa faca asta sub sanctiunea invocarii de catre debitorul garant a beneficiului de discutie sau diviziune daca sunt mai multi ( creanta nesolidara si neindivizibila). nexecutarea garantiilor pana la momentul inchiderii procedurii falimentului incalca dreptul debitorilor garanti la regres, ceea ce conduce la o condamnare CEDO a romaniei in favoarea debitorilor si riscul creditorilor/debitorului in faliment de a nu-si recupera creanta
Schema este alta, nu ai inteles raportul juridic expus.
1. Debitor falit;
2. Creditor garantat;
3.Garantii debitorului falit.
E cel putin ciudat oricum, sa pui in discutie ceea ce debitorul falit este obligat - administratorul social, administratorul judiciar, lichidatorul etc au felurite obligatii, dar debitorul falit?:stunned:
Raportul despre care vorbesti tu:
1. Debitor falit
2. Debitorii debitorului falit
3. Garantii debitorilor debitorului falit.
Si de unde pana unde neexecutarea garantilor ar duce la sanctiunea invocarii beneficiului de discutiune si diviziune?:)) Beneficiul e beneficiu, nu sanctiune, si poate fi invocat daca nu s-a renuntat expres la el.
Fii bun si spune-mi si mie care e acea condamnare CEDO a Romaniei, sau pur si simplu lumineaza-ne cu ceea ce ai vrut sa spui.