avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Garantii debitorului falit
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Garantii debitorului falit

Ce parere aveti despre executarea silita a garantilor debitorului impotriva caruia s-a declansat procedura insolventei? Si in general despre recuperarea de catre creditorii garantati a creantelor lor pe parcursul procedurii...
marti a scris:

debitorul aflat in stare de insolventa poate sa execute garantiile aferente creantelor pe care le are, cu/fara consimtamantul administratorului lichidatorului judiciar. iN fapt el este obligat sa faca asta sub sanctiunea invocarii de catre debitorul garant a beneficiului de discutie sau diviziune daca sunt mai multi ( creanta nesolidara si neindivizibila). nexecutarea garantiilor pana la momentul inchiderii procedurii falimentului incalca dreptul debitorilor garanti la regres, ceea ce conduce la o condamnare CEDO a romaniei in favoarea debitorilor si riscul creditorilor/debitorului in faliment de a nu-si recupera creanta


Schema este alta, nu ai inteles raportul juridic expus.

1. Debitor falit;
2. Creditor garantat;
3.Garantii debitorului falit.

E cel putin ciudat oricum, sa pui in discutie ceea ce debitorul falit este obligat - administratorul social, administratorul judiciar, lichidatorul etc au felurite obligatii, dar debitorul falit?:stunned:

Raportul despre care vorbesti tu:
1. Debitor falit
2. Debitorii debitorului falit
3. Garantii debitorilor debitorului falit.
Si de unde pana unde neexecutarea garantilor ar duce la sanctiunea invocarii beneficiului de discutiune si diviziune?:)) Beneficiul e beneficiu, nu sanctiune, si poate fi invocat daca nu s-a renuntat expres la el.

Fii bun si spune-mi si mie care e acea condamnare CEDO a Romaniei, sau pur si simplu lumineaza-ne cu ceea ce ai vrut sa spui.
creditele garantate se recupereaza
chiar asa;) In Utopia, desigur. In rest :D/:((
va rog sa verificati raportul juridic dintre debitori solidari, debitori si creditori, , debitori si fidejusori si fidejuzorii intre ei. apoi mai vb. beneficiul apare ca o sanctiune pt creditorul debitorului falit, in sensul ca nu poate sa execute garantiile pana nu executa principalul. asta-i motivul pt care insolventa nu suspenda executarea garantiilor de catre debitorul falit/substitutul sau
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
ContSters63637, utilizator
Repet, schema discutiei este in mesajul anterior. NU este vorba de creantele falitului, ci de datoriile sale. Mai exact, datoriile falitului care sunt garantate de terti.

Si mai specializat...garantii debitorului falit care nu au renuntat la beneficiul de discutiune (cel de diviziune e irelevat pentru topic).
Forumistii care au avut spete de acest gen sunt rugati sa-si impartaseasca experientele.

Alte discuții în legătură

Executare silita acirolf acirolf Am detinut calitatea de asociat si administrator impreuna cu alte 4 persoane intr-o firma care a intrat in insolventa si ulterior in faliment(2010).Firma a ... (vezi toată discuția)
Executare silita ipoteca rang 3 kenzor kenzor Buna ziua. Numele meu este Aura,si am garantat cu imobilul meu inprumutul unui SRL aflat acum in stare de insolventa ,banca a emis un ordin de executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita credite credite Am o firma care este in insolventa, in Tribunal. Pe firma au fost active. Lichidarea nu s-a terminat. Banca a inceput in paralel sa-mi execute un imobil ... (vezi toată discuția)