avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sarcina si partajul de dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sarcina si partajul de dupa divort

Buna seara,

Daca paratul-reclamant dupa divort, la partaj, se recasatoreste cu o alta femeie si sotia acestuia ramane insarcinata, paratul-reclamant are sanse in a obtine apartamentul dobandit in timpul casatoriei cu fosta sotie cu conditia de a-i plati fostei sotii o sulta ?
Precizare: paratul-reclamant inca locuieste in locuinta supusa partajului.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
tiberiu2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: ramurica , utilizator 22:13, 19 Februarie 2011
Da ce locuiti toti 3 in aceeasi locuinta???Faceti menajul in 3? Neavand domiciliul in spatiul respectiv concubina nu face obiectul.Si daca ii dati o camera cu chirie, nu poate apleca cineva urechea.Bunul este bun comun dobandi in timpul casatoriei si se imparte intre dvs.si sotie.Dar ,daca va purtati frumos si o despagubiti pe sotie cu mai mult,poate pleaca singura.Desi...de ce ar accepta concubina sa calce pe unde a calcat sotia?Incepeti-va o viata noua,intr-un loc nou,neumbrit de fantoma sotiei care si-ar face simtita prezenta si in lipsa sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort: stabilirea cotelor de proprietate cuvenite sotilor dupa veniturile si portul in munca al acestora lelia20052006 lelia20052006 Sunt divortata din aprilie 2006.In urma divortului am ramas cu cei 2 copii rezultati in urma casatoriei(de 18 ani,eleva clasa aXII-a si 12 ani, eleva clasa a ... (vezi toată discuția)
Imobil bun propriu Gab12345 Gab12345 Dacă soții au dobândit împreuna in timpul căsătoriei un imobil și după divorț soțul se recăsătorește poate trece actuala soție in actul de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune asupra imobil, dupa divort ContSters62689 ContSters62689 In urma cu cativa ani am divortat, fara partaj. In apartamentul proprietate comuna, de doua camere, locuiesc acum fosta sotie si copilul de 16 ani, care i-a ... (vezi toată discuția)