Buna seara, am depus o plangere contraventionala impotriva uni P.V. prin care mi se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile, am pierdut, in termen am depus recurs, am primit citatie , m am prezentat la data la care am fost citat iar apoi am asteptat sentinta.... timp de trei luni, dupa care am devenit curios si am mers sa intreb ce se intampla.
Am aflat ca la recurs nu se trimite nimic acasa si ca sentinta s-a dat la cateva zile dupa termen, adica acum trei luni, cum recursul a fost respins eu trebuia sa predau permisul in termen de 15 zile..... acum, cum cele 15 zile au fost depasite, mai mult sau mai putin din vina mea, as dori sa stiu cadn trebuie sa predau permisul. mai precis cand intru in ilegalitate,sau cum decurg lucrurile.... se autosesizeaza politia la un moment dat sau cum?
P.S. stiu ca logic ar fi sa il predau chiar maine, dar cum sanctiunea imi va fi oricum marita as vrea sa stiu cat e de grav sa mai profit putin de permis.
Asa este, ideea era ca nu stiu cum afla politia despre solutionarea recursului, dar incep sa pricep. eu trebuie sa ma duc cu hotararea definitiva si irevocabila sau astept pana ma ia la ochi serviciul juridic, care deasemenea trebuie sa mearga la tribunal pt a obtine hotararea. (eu asa am obtinuto, pe baza unei cereri scrise)
Asa s a intamplat ultima oara cand am avut permisul suspendat , am mers cu hotararea si permisul si nu au vrut sa il ia, m au trimis la judecatorie sa ii puna stampila : definitiva si irevocabila si abea apoi l au luat...
edit : hotararea pe care am luato de la tribunal nu are data, a datat doar cererea de eliberare a hotararii.
data pare a fi data judecarii recursului, e singura data ce apare pe tot documentul pe care scrie ca e definitiva.
Eu o s amerg cu permisul la o "verificare de rutina" sa vad punctele si daca nea militianu zice ca tre sa il las, il las, daca nu... sanatate.
Va multumesc pt amabilitate si raspunsuri si o sa postez ce a rezultat.
legea 202/2010 - Art. X. — Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
3. La articolul 118, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(4) In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere."
Depuneti o cerere la instanta solicitand sa vi se comunice hotararea definitiva si irevocabila. Intrebati la registratura cum procedati (aveti grija, dosarul se afla in arhiva judecatoriei - instanta de fond - cel putin asa ar trebui).
Din ziua in care ridicati hotararea, si semnati ca ati primit-o, aveti termen 15 zile sa depuneti permisul, facand dovada ca ati luat la cunostinta de solutie la data la care v-a fost eliberata de catre instanta.
Cred ca asa puteti justifica timpul scurs de la pronuntarea solutiei pana la predarea permisului.
succes!!
Permis suspendat
Toto_1
Buna ziua ,
Ajutati-ma va rog cu o informatie . Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 luni pentru viteza . Am deschis proces impotriva lor pe care ... (vezi toată discuția)