avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 175 este aplicabila?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 175 este aplicabila?

Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii?
Daca nu exista norme metodologice eu pot elibera un certificat de instrainare ca presedinte de asociatie in care sa mentionez si penalitatile daca proprietarul imi depune declaratie pe proprie raspundere ca nu are venit si imi aduce si adeverinte de la administratia financiare ?
Care sunt riscurile daca eu eliberez adeverinta cu penalitati fara a lua in considerare legea 175/2010 ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:48, 20 Februarie 2011
Pana cand se va da un raspuns, legea este in vigoare si se aplica. Punct.
Comunica-ti va rog un singur furnizor de utilitati care aplica Legea nr 175/2010.
Furnizorii nu aplica, ca nu vor ei, dar asociatiile sunt tinute sa aplice legea.
Un proprietar poate da asociatia in judecata, dar pe un furnizor nu vad cum l-ar da in judecata....sau cine stie?
Daca este lege o aplica toti, indiferent de statutul social. In caz contrar hai sa zicem si noi ca facem protectie sociala abuziva.
elga50 a scris:

Eu nu interpretez legea, ci raspund exact dupa cum este scris in lege unde nu se face nicio referire la perioada in care s-au acumulat restantele, ci se refera la perioada in care se platesc acestea.
Iar interpretarea o faceti dv. la textul legii. Va rog sa-mi aratati unde scrie in lege ca este vorba despre restante acumulate inainte de intrarea in vigoare a legii si numai despre acestea.

Doamna moderator... imi pare rau ca interpretati eronat legea. Va rog frumos sa-mi dati un singur exemplu de restante care au fost facute din ziua aplicarii legii 175/2010.
Vorbim despre lucruri absurde sau lamurim pe cei care cauta un raspuns pe acest forum ?
Legea este data pentru cei care au restante pana la data cand legea intra in vigoare, adica iunie 2010, si nu prevede ca restantele sa fie de 5-7-12 luni.
De cand a fost adoptata legea, normal ca noii restantieri nu beneficiaza de cadrul acestei legi.
Mai citim odata legea 175/2010 si poate concluzionam exact cum este ea.

Toate cele bune.

Alte discuții în legătură

Anulare penalitati PAULA STOICA PAULA STOICA am o datorie de 2300 ron ecoaqa. deoarece in orasul meu nu mai exista asociatii de proprietari, se pot aplica prevederile legii 175/2010? \"1) ... (vezi toată discuția)
Nelamurire -legea 175/2010 - scutire de la plata penalitatilor carmee carmee Conform legii, penalitatile vor fi scutite, indiferent de data/ perioada in care au fost cumulate? Sau se sterg cele cumulate din iulie 2010 pana in ... (vezi toată discuția)
Penalitatile se sterg integral ? ovi47 ovi47 Buna ziua Va rog sa-mi raspundeti daca,in cazul achitarii integrale a restantelor la plata intretinerii(acumulate cam in 2 ani),restantele sunt sterse ... (vezi toată discuția)