avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.C. cu asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.C. cu asociat unic

asociatul unic al unei societati comerciale poate fi si administrator (denumit prin decizia administratorului unic si inregistrata mentiunea la Registrul Comertului) si director general, prin inregistrarea contractului de munca la ITM ?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:13, 25 Februarie 2011
Atunci va trebuie decizia asociatului unic de schimbarea a administratorului si actul constitutiv modificat, cu noul administrator, depus la Reg. Com.
Directorul general poate sa ramana in continuare cu CIM inregistrat la ITM fara probleme, chiar daca este si admin..
va multumesc mult, exista decizia asociatului unic, modificat si depus la Reg Comertului.
Doream sa stiu daca asociatul unic poate indeplini in societate calitatea de administrator si director general , lcru pe care l-ati confirmat.
Va rog sa-mi scuzati insistenta.
Cu stima
Si ca ultim sfat:
Deoarece functia de administrator este superioara celei de director general, desi de multe ori se confunda, sunt cateva acte de dispozitie pe care nu le poate semna directorul general fara o procura speciala din partea consiliului de administratie, sau de administrator in cazul dvs.
De aceea, va recomand ca toate actele pe care le veti semna de acum incolo, sa le samnati sub titulatura de "Administrator", si eventual sa intocmiti si un act aditional la CIM, prin care sa schimbati incadrarea, din Director general, in Administrator, si sa-l transmiteti la ITM.
Buna,
Cine ma poate lamuri si pe mine, cum un Consiliu Local poate fii actionar unic la un srl ?
Parerea mea este ca, Consiliul Local nu-si poate intemeia un srl, ca fiind actionar unic, ptr. ca este nevoie de un administrator persoana fizica care practic este actionarul principal, si nu vad legatura legala in acest sens.
Consiliul Local a fost ales de cetateni, si in atributiunile lui nu cred ca intra intemeierea de srl_uri, sau alte parti de actiuni la un anumit srl privat.
Astept raspuns,
Multumesc.
In primul rand, daca este actionar este la SA nu la SRL, acolo se numeste asociat.
In al doilea rand, orice persoana juridica are dreptul de a intemeia o societate.
Art. 1 din legea 31/1990
(1) In vederea efectuarii de acte de comert, persoanele fizice si persoanele juridice se pot asocia si pot constitui societati comerciale, cu respectarea dispozitiilor prezentei legi.
In acest caz, Consiliul local este asociat unic la un SRL, nimic nelegal.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

Alte discuții în legătură

Carte munca administrator? anthonia anthonia pana nu demult se spunea ca un srl cu doi asociati,doar unul poate fi angajat cu carte de munca,mai nou se vehiculeaza ca pot fi amandoi angajati ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ramonica_bubu ramonica_bubu Buna seara, As vrea sa stiu daca un SRL cu asociat unic care este si administrator poate fi si salariat. Parerile sunt impartite, dar as vrea o baza ... (vezi toată discuția)
Inselaciune intre coasociati! ContSters88981 ContSters88981 Ce fac , in conditiile in care constat ca unul dintre coasociatii mei(suntem 3 intr o firma , cu 33.33% fiecare), in ultimile 6 luni si a infiintat o noua ... (vezi toată discuția)