avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar de invaliditate gradul 3; nerevizuibil
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar de invaliditate gradul 3; nerevizuibil

Buna,am si eu o intrebare ,va rog,sint pensionar pe caz de boala de 14 ani ,Am 40 de ani,Avind in vedere ca boala pe care o am e netratabila,nu pot sa ma pensionez definitiv,fara a mai fi nevoie sa merg in fiecare an la comisia de expertiza?va multumesc anticipat
Pe decizia medicala pe care o primiti in urma revizuirii anuale trebuie sa fie pusa mentiunea nerevizuibil
Veti putea beneficia de pensie limita de varsta la data indelinirii cumulative a conditiilor de stagiu de cotizare si varsta sau daca, asa cum spunea colegul de dinainte, pe decizie este trecut termenul "nerevizuibil"
Si cine ia decizia de nerevizuibil?trebuie sa cer eu asta,trebuie safiu vazut de o comisie ca ceea care mi-a pus gradul de handicap?sau pur si simplu medicul la care merg anual(in cazul meu)la comisie?
Cum se calculeaza aceea virstra cumulativa ?Multumesc
Legea 263/2010
Art. 79
(1) Nu mai sunt supusi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca;

(2) Constatarea situatiilor prevazute la alin. (1) lit. a) se face numai cu avizul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de Munca sau al comisiilor centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, dupa caz.

Potrivit art. 79 din Legea nr. 263/2010, nu sunt supusi revizuirii medicale periodice pensionarii de invaliditate care:
1. prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca. Indeplinirea acestei conditii o constata medicul de la comisia de expertiza medicala, emitand o decizie in acest sens, dupa ce obtine avizul INEMRCM.

2. au implinit varstele prevazute de lege pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta. Nu indepliniti aceasta conditie. Potrivit Legii nr. 263/2010 varsta standard de pensionare de 63 de ani daca sunteti femeie, si de 65 de ani daca sunteti barbat.

3. au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare. Nu indepliniti nici aceasta conditie, in primul rand pentru ca nu ati realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani (nu ati lucrat 35 de ani).

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate revizuibila n1a9t5a6 n1a9t5a6 buna ziua.sunt nascuta in ianuarie 1956,stagiu de cotizare 31 ani . sunt pensionata gradul ii de invaliditate si trebuie sa merg la revizie la comisia de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila Olex Olex Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: O salariata de sex feminin nascuta 27.06.1956, angajata in 06.02.1973, pensionata pe caz de boala gr ll de la data ... (vezi toată discuția)
Varsta la care o pensie de invaliditate gradul iii devine nerevizuibila mara57 mara57 buna ziua ! am si eu o intrebare, daca se poate sunt nascuta in 1957, aprile, am 21 de ani si 8 luni vechime pe cartea de munca, din 1999 sunt pensionata pe ... (vezi toată discuția)