avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Recomandari infiintare Intreprindere Individuala in ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Recomandari infiintare Intreprindere Individuala in scop cazare camere turistice ?

Mama si fiul vor sa infiinteze o intreprindere individuala in domeniul inchirierii unor camere in scop turistic. Mama are 45 ani, este casnica de multi ani, iar fiul are 18 ani, este elev in clasa a 11-a la zi. Unul trebuie sa fie angajat, iar celalalt administrator al intreprinderii Individuale.

Practic activitatea se desfasoara in perioada de sezon estival .
Intrebari :
1. Este incompatibila calitatea de elev ( chiar daca este major ) cu calitatea de Administrator sau angajat ?

2. Angajarea se face pentru unul sau altul cu carte de munca sau exista o alta forma mai buna ?
3. Tinand seama ca mama oricum , in viitor ar beneficia de pensie de urmas dupa sot , ar fi mai bine sa fie fiul angajat ?
4. Administratorul trebuie sa plateasca si el toate impozitele la pensii , somaj , CASS ?
5. Si angajatul ?
6.Ce alte situatii specifice pot apare ?

Multumim mult !

Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 08:53, 23 Februarie 2011
1-nu administrator; angajat -da, doar pe perioada de vara
2-cartile de munca au fost desfiintate; angajarea se face cu contract de munca
3-fiul nu se poate inca angaja in cursul anului, dar daca activitatea se desfasoara doar in lunile de vara, da poate fi angajat; daca mama care va avea pensie de urmas va desfasura o activitate din care va primi o suma, alcarei valoare va fi mai mare decat salariul minim pe economie-670 lei-va trebui sa renunte la pensia de urmas
4-da
5-angajatului i se opresc si platesc impozitele si toate celelalte de catre angajator
6- anterior desfasurarii activitatii o persoana terbuie sa se autorizeze; una din partile implicate in activitate trebuie sa faca dovada ca are calificarea/pregatirea profesionala/experienta profesionala necesare desfasurarii activitatii pentru care solicita autorizarea; dovada o face: diploma de absolvire a aunei institutii de invatamant, certificatul de competenta profesionala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help marius9 marius9 Buna all. Vreau sa mi deschid o taraba in piata sau in targ si nu stiu ce ma avantajeaza mai bine un srl sau pfa sau ii Multumesc anticipat PS sunt nou pe ... (vezi toată discuția)
Pfa: ce acte sunt necesare, ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a confectiona cercei ioniboni ioniboni Ce conditii trebuie sa indeplinesc pt a mi face un PFA ? Si ce acte sunt necesare?Daca mi-as deschide un magazin cu cercei lucrati de mine, e musai casa de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata Castillana Castillana Buna!! Am si eu o intrebare, daca se poate si stie cineva raspunsul, ar fi super si n-as putea sa va multumesc indeajuns! DECI: o persoana, femeie, 55 de ... (vezi toată discuția)