Dupa cum Adelina a deschis subiectul, pare, mai mult, un test de rationament logic.Voi incercati sa aflati mai multe, insa subiectul, in sine, spune multe.
Eu cred ca, daca vrei sa pleci, pleaca. Lasa-ti o usa deschisa insa, adica: ai o discutie cu ei, spune-le de unde vine decizia asta asa drastica si, mai ales, spune-le unde te pot gasi.
In caz ca nu se poate purta o discutie, lasa-le o scrisoare.
Mergi la autoritatea tutelara; acolo poti cere alt domiciliu decat la parintii tai, alt tutore etc.
Ca sa ajut mai mult, mi-ar trebui motive si circumstante: cati ani ai exact, unde exact vrei sa mergi, care e motivul de fapt. In functie de astea poti intreprinde, legal, diverse actiuni; dar toate tin seama de situatia de fapt si, de aceea, aceasta e importanta.
Avand in vedere ca intri destul de rar aici, poate ca nu poti raspunde in weekend, nu ai net acasa... asa ca astept pana luni.
De sfaturi parintesti nu cred sa ai nevoie odata ce gandesti destul de bine lucrurile, stii ca e nevoie de un tutore si, cel mai probabil, esti satula de sfaturi parintesti pana peste cap! :D
Daca pana acum nu ai format o relatie de incredere cu parintii tai, sigur acum nu mai prea e loc de asa ceva, oricata vointa ar exista. Daca totusi vrei sa mai repari ceva, la autoritate poti cere si consiliere psihologica (incearca si pentru parinti, asta e cheia).
Daca nu revii aici cu clarificari, intreaba ce te intereseaza la telefonul copilului (116111), acolo suni si ramai anonima. Sau incearca sa vorbesti cu cineva mai apropiat nu de varsta, ci de modul tau de gandire: o matusa, un unchi, o prietena...
Cel mai important: fa-ti un plan. Indiferent ca urmeaza sa te intorci acasa sau nu mai tarziu, planul e foarte important; de cate ori ti se iveste ocazia sa te abati de la el, gandeste din nou totul ca si cum ai lua-o de la capat. ASta preintampina decizii bruste de a accepta un nou job care pare stralucit dar ascunde trafic de carne vie... prieteni care vor sa profite etc. Dar deja stii astea.
Nu spune prea multor oameni ca nu stai cu parintii, pot incerca diverse... manipulari, santaje etc.
Eu cred ca, daca vrei sa pleci, pleaca. Lasa-ti o usa deschisa insa, adica: ai o discutie cu ei, spune-le de unde vine decizia asta asa drastica si, mai ales, spune-le unde te pot gasi.
In caz ca nu se poate purta o discutie, lasa-le o scrisoare.
Mergi la autoritatea tutelara; acolo poti cere alt domiciliu decat la parintii tai, alt tutore etc.
Ca sa ajut mai mult, mi-ar trebui motive si circumstante: cati ani ai exact, unde exact vrei sa mergi, care e motivul de fapt. In functie de astea poti intreprinde, legal, diverse actiuni; dar toate tin seama de situatia de fapt si, de aceea, aceasta e importanta.
Avand in vedere ca intri destul de rar aici, poate ca nu poti raspunde in weekend, nu ai net acasa... asa ca astept pana luni.
De sfaturi parintesti nu cred sa ai nevoie odata ce gandesti destul de bine lucrurile, stii ca e nevoie de un tutore si, cel mai probabil, esti satula de sfaturi parintesti pana peste cap! :D
Daca pana acum nu ai format o relatie de incredere cu parintii tai, sigur acum nu mai prea e loc de asa ceva, oricata vointa ar exista. Daca totusi vrei sa mai repari ceva, la autoritate poti cere si consiliere psihologica (incearca si pentru parinti, asta e cheia).
Daca nu revii aici cu clarificari, intreaba ce te intereseaza la telefonul copilului (116111), acolo suni si ramai anonima. Sau incearca sa vorbesti cu cineva mai apropiat nu de varsta, ci de modul tau de gandire: o matusa, un unchi, o prietena...
Cel mai important: fa-ti un plan. Indiferent ca urmeaza sa te intorci acasa sau nu mai tarziu, planul e foarte important; de cate ori ti se iveste ocazia sa te abati de la el, gandeste din nou totul ca si cum ai lua-o de la capat. ASta preintampina decizii bruste de a accepta un nou job care pare stralucit dar ascunde trafic de carne vie... prieteni care vor sa profite etc. Dar deja stii astea.
Nu spune prea multor oameni ca nu stai cu parintii, pot incerca diverse... manipulari, santaje etc.
Te pup si astept detalii.
Liliana
Adelina, daca asa te cheama si ai fost sincera cu tine in primul rand, considerand ca la paraintii tai nu ai gasit acea intelegere ai luat hotararea sa postezi pe acest site problema cu care te confrunti, doresc sa stii ca achiesez la ceea ce a postat avlil si ar trebui sa ai in vedere ceea ce ti-a fost recomandat de aceasta. Altfel, sa ai grija de tine, sa inveti daca mai esti la scoala si sa mergi mai departe!
N-o sa-ti placa ce o sa-ti spun !
Inca esti un "copil" minor. Nu ai inca nici un "drept" vizavi de cresterea si educarea ta si inca nu ai din punct de vedere juridic dobandita "capacitatea de exercitiu"-adica sa poti lua tu singura decizii cu privire la viata ta, acest lucru apartinand parintilor sau tutorelui daca ai fost incredintata acestuia. A "pleca de acasa" este un gest obraznic, periculos,lipsit de maturitate si foarte jignitor fata de parintii tai sau fata de tutore. Sa n-ai impresia ca "cineva" daca spui ca " te spanzuri" va sta cu "cutitul" pregatit toata viata... dupa tine sa-ti "taie ata"... si prima "patrula" de politie sau de jandarmi, te va "lua" si te va interna intr-un Centru de minori, unde iti garantez eu ca n-o sa-ti placa... daca o sa ai acest noroc si n-o sa intri eventual intr-un cerc vicios de drogati, de hoti sau alte elemente " cautate" de infractori, pe care o s-o regreti toata viata ! Tu nu esti inca capabila sa traiesti si sa te intretii singura! Eu iti recomand sa te prezinti la un medic psihiatru, sa ceri consiliere ptr ca atitudinea ta nu este "sanatoasa" nici ca fapta si nici ca atitudine si mod de gandire si cred ca ai o serioasa problema in acest sens... si neaparat sa te prezinti daca ai probleme cu parintii sau cu tutorele tau, la Autoritatea tutelara din cadrul Primariei locului tau de domiciliu.
Am 17 ani
marianamary97
buna ziua am 17 ani si mai am 9 luni si fac 18 ani. eu nu am tata traiesc de cand eram mica cu mama si bunica. am un iubitt mai mare cu 6 ani decat mine. ... (vezi toată discuția)
O problema
ContSters101087
daca parintii mei si-au luat mana de pe mine,s eu sunt inca minora si traiesc pe strazi nu pot pleca intr-o alta tara????????????????????????????daca pe ... (vezi toată discuția)