Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am proprietate

buna ziua .am o proprietate si vreau sa ma marit.as avea o nedumerire daca ma puteti ajuta .odata ce ma marit cu timpul sotul are drept lacasa facuta de mine inainte de casatorie si daca da ,
ce trebuie sa fac sa nu are drept contractul prenuntial este vaabil in romania?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 11:39, 28 Februarie 2011
Viitorul dvs. sot nu va dobandi nciun drept asubra bunului dvs. propriu , in urma casatoriei.Doar ceea ce veti achizitiona impreuna de la data casatoriei vor avea regimul unor bunuri comune .
multumesc deci nu am nevoie de contract prenuntial?
Nu aveti. Noul cod civil se pare ca va contine si o asemenea reglementare, prin care sotii pot inchieia un contract prenuptial.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
ContSters181996, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul civil ContSters96930 ContSters96930 Este adevarat ca daca ma casatoresc acum,deci ma cunun cu prietenul care il am dupa noul cod civil daca ne despartim el are dreptul la apartamentul meu pe care ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma decesului unui parinte tudorica70 tudorica70 Dupa cum se stie in urma decesului unuia dintre parinti are loc partajul intre copii si sotul supravietuitor. Daca unul dintre copii primeste un imobil prin ... (vezi toată discuția)
Bunuri înainte de căsătorie nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu următoarea speță: urmează să mă căsătoresc anul viitor si as dori sa stiu daca bunurile achiziționate de mine ... (vezi toată discuția)