avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren pe firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren pe firma

buna seara!
Am achizitionat un teren prin credit ipotecar pe firma, unde eu si sotul meu suntem unici asociati si administratori. Vrem sa costruim o casa pe el. Vrem sa facem constructia pe persoana fizica. Cei de la primarie spun ca nu se poate, asa au spus telefonic, urmeaza sa vb cu ei la fata locului. Va intreb: stiti cum as putea rezolva problema? pt ca din punct de vedere contabil, pt ca nu suntem o societate de profil constructii nu putem scade cheltuielile aferente costructiei. multumesc!!!



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:55, 21 Mai 2008
O societate comerciala, are nevoie, ca sa isi faca sediu intr-un apartament dintr-un bloc de locuinte si ca sa isi desfasoare activitatea in acel loc , sa obtina acordul proprietarilor (Asociatie si vecini) prin care acestia permit schimbarea destinatiei spatiului.
Atunci ce impiedica o societate care si-a construit un sediu, ca dupa aceea, sa dea o alta destinatie (de ex de locuinta) spatiului pe care il detine sau a unei parti din el?
nu te contrazic, dar spun si eu ce gandesc..... in proiectul arhitectului apare specificat destinatia constructiei precum si delimitarea spatiului spunand: bucatarie, dormitor...... ceea ce spui mi se pare foarte logic.
si mai e ceva: in timp daca vreau sa o achizitionez pe PF trebuie sa platesc tva-ul aferent....
casa a scris:

ce presupune dreptul de superficie?


Dreptul de superficie consta in dreptul de proprietate pe care-l are o persoana, denumita superficiar, asupra constructiilor, plantatiilor sau altor lucrari care se afla pe un teren ce apartine unei alte persoane, precum si in dreptul de folosinta al superficiarului asupra acelui teren.
Pot face obiectul dreptului de superficie numai constructiile, plantatiile sau lucrarile atasate la sol. Totodata dreptul de superficie presupune si dreptul de folosinta asupra terenului pe care se afla contra unei indemnizatii pentru aceasta folosinta, afara daca nu s-a convenit altfel.
Dreptul de superficie se stinge la incetarea contractului prin care a fost constituit.
Dreptul nu se stinge prin neintrebuintare si nu poate inceta pe calea iesirii din indiviziune, deoarece dreptul superficiarului si dreptul proprietarului terenului nu sunt in stare de indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de superficie dianda dianda Am cumparat un imobil ,constructie si teren, care este grevat cu un drept de superficie in favoarea Enel,asupra unei constructii constand intr-un post ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate gaab gaab Problema mea sta in felul urmator: actuala sotie (deci cea de-a doua) a cumparat un teren ,iar propietare sunt cele doua fete majore pe care le are din ... (vezi toată discuția)
Drepul la superficie klaudio klaudio puteti sa-mi explicati si mie ce inseamna\" dreptul la superficie\"...multumesc (vezi toată discuția)