avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calculul indemnizatiei de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calculul indemnizatiei de concediu

In CCM colectiv avem cuprins la capitolul salarizare urmatorul articol;Salariul cuprinde -salariul de baza ,sporuri(Spor de ore de noapte,spor de sambata ,duminica,spor de vechime,spor munca suplimentara),adaosuri,prime obiectiv(in functie de realizari)primeanuale(Paste,Craciun,Vacanta)v-as ruga sa-mi spuneti care componente din cele enumerate mai sus vor intra la calculul indemnizatiei de concediu.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 11 Martie 2011
Asa dupa cum bine stiti CCMUN a fost semnat in luna decembrie si deja de la 1 ianuarie 2011 produce efecte.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
samir69, utilizator
samir69 a scris:

Asa dupa cum bine stiti CCMUN afost semnat in lun adecembrie si deja de la 1 ianuarie 2011 produce efecte.

Nu exista niciun CCMN pe anul 2011 ... nu stiu de unde aveti aceasta informatie.
Imi pare rau ,nu am vrut sa dezinformez,dar nu am stiut ca CCMUN a fost denuntat de catre un secretar de stat la Min. muncii
CCMN nu a fost denuntat de un functionar de la M.M., ci de o organizatie patronala care in 2006 la data semnarii acestui CCMN nu exista (informatie aparuta mai mult pe INTERNET decat in declaratiile oficiale ale guvernantilor).
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
rosu gheorghe a scris:

Recent am castigat un proces de "drepturi salariale" in care printre altele am cerut recalcularea indemnizatiilor concediilor de odina din ultimii trei ani, ca fiind media zilnică a veniturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Expertul contabil numit de instanta a recalculat indemnizatiile intocmai, considerand absolut toate veniturile din ultimile trei luni(prime,ore suplimentare,spor vechime, etc).
Angajatorul a respins modul de calcul folosit de expert.
Instanta mi-a aprobat capatul de cerere ca fiind motivat in drept de art.59 alin 1 din CCMUNN.
Art. 59. - (1) Pe durata concediului de odihnă, salariaţii vor primi o indemnizaţie ce reprezintă media zilnică a veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

ati primit ,,definitiv si irevocabil,,?banutii i-ati luat?

Alte discuții în legătură

Sporuri cu caracter permanent - art 145 din codul muncii alcibiade alcibiade Cum se interpreteaza din punct de vedere juridic aceasta exprimare a legiuitorului - '' sporuri cu caracter permanent '' in momentul efectuarii calculului ... (vezi toată discuția)
Sporurile pentru calculul indemnizatiei de concediu adih adih Buna ziua. Daca din 12 luni, 11 se lucreaza in ture, adica este calculat spor pentru orele de noapte si spor pentru orele de sambata si duminica, atunci ... (vezi toată discuția)
calculul indemnizatiei de concediu mihialescu mioara mihialescu mioara Cum se calculeaza indemnizatia de concediu la o societate comerciala, pentru un salariat care lucreaza in program inegal de lucru si care are specificat in ... (vezi toată discuția)