avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea 329/2009 este abrogata sau nu?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea 329/2009 este abrogata sau nu?

De 3 zile am fost anuntata ca sint pe lista de concedieri. Se pare ca va fi concediere individuala, sint functionar public. Intrebarea mea este daca legea 329/2009 e abrogata sau nu?Nu intereseaza pe nimeni,Legea 188 am citit-o, nu spune nicaieri de criterii.
Art. 6 din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.
ART. 6
....................................................
(5) Încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu ale personalului, ca urmare a reorganizării potrivit prezentei legi, se face cu respectarea procedurilor legale aplicabile categoriei de personal din care face parte şi a prevederilor legale privind protecţia socială, pe baza criteriilor stabilite între conducerea autorităţii ori instituţiei publice şi reprezentanţii salariaţilor sau, după caz, ai sindicatelor, în termen de maximum 60 de zile de la data intrării în vigoare a actelor normative prevăzute la art. 5 alin. (1)-(4).
(6) În absenţa criteriilor stabilite potrivit alin. (5), la aplicarea măsurii de încetare a raporturilor de muncă sau, după caz, de serviciu, se vor avea în vedere următoarele criterii minimale:
a) dacă sunt îndeplinite condiţiile de pensionare, prevăzute de lege;
b) calificativul obţinut la ultima evaluare a performanţelor profesionale individuale, realizată în condiţiile legii;
c) existenţa unor sancţiuni disciplinare, aplicate în condiţiile legii;
d) măsura să afecteze mai întâi persoanele care nu au copii în întreţinere;
e) dacă măsura ar afecta 2 soţi care lucrează în aceeaşi unitate, desfacerea contractului de muncă sau, după caz, a raportului de serviciu al soţului care are venitul cel mai mic;
f) măsura să afecteze în ultimul rând familiile monoparentale care au în îngrijire copii, întreţinătorii de familie, precum şi salariaţii bărbaţi sau femei care au cel mult 5 ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare;
g) alte criterii stabilite de legi speciale, dacă este cazul.

Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 14:16, 3 Martie 2011
Legea nr. 329 din 5 noiembrie 2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International va confirm ca este in vigoare
Multumesc mult pentru raspuns, nu au fost nici un fel de criterii clare, ma simt total nedreptatita, dar cui ii pasa? Care e procedura pentru concedieri individuale?
Primesc preaviz 30 zile(conform L188) si in aceasta perioada mi se orfera alternativa de concediere?
Exista un post vacant la noi in serviciu dar este cu studii medii(de nivel inferior fata de postul meu) si salar f. mic, daca refuz postul, mai pot spera la un post din lista cu posturi vacante de la ANFP care ar corespunde studiilor?
Pot alege ca alternativa la concediere un post vacant contractual? In cazul acesta ies din corpul de rezerva al funct. publici?
As vrea sa contest toata ecscrocheria care s-a facut, cum si unde sa ma adresez ca sa se faca dreptate?
Daca in cadrul altor compartimente sunt functii publice vacante toti functionarii publici disponibilizati vor concura pe acele posturi daca indeplinesc conditiile posturilor. Daca nu exista posturi vacante in cadrul institutiei, conducatorul institutiei dvs. prin comp. resurse umane are obligatia in conformitate cu prevederile art 99 alin.(5) din Legea 188/1999 rep. 2 cu modificarile si completarile ulterioare sa solicite ANFP-ului , in perioada de preaviz lista functiilor vacante In cazul cand exista o functie vacanta corespunzatoare, identificata in perioada de preaviz, functionarul public va fi transferat in interesul serviciului sau la cerere. Daca renuntati prin declaratie scrisa iesiti din randul corpului de rezerva al functionarului public.
Multumesc mult pentru raspuns, nu au fost nici un fel de criterii clare, ma simt total nedreptatita, dar cui ii pasa? Care e procedura pentru concedieri individuale?
Institutia in care lucrati era prevazuta la articolul de mai jos? Mi-e cam greu sa cred ca doar acum se reorganizeaza...
Art. 4
(1) Autoritatile si institutiile publice infiintate prin lege, ordonanta de urgenta a Guvernului sau ordonanta a Guvernului, supuse reorganizarii potrivit prezentei legi, precum si modalitatea de reorganizare sunt prevazute in anexa nr. 1.
(2) Autoritatile si institutiile publice infiintate prin hotarare a Guvernului, supuse reorganizarii potrivit prezentei legi, precum si modalitatea de reorganizare sunt prevazute in anexa nr. 2.
Primesc preaviz 30 zile(conform L188) si in aceasta perioada mi se orfera alternativa de concediere?
Da, daca exista functii publice vacante a caror conditii de ocupare le indepliniti.
Exista un post vacant la noi in serviciu dar este cu studii medii(de nivel inferior fata de postul meu) si salar f. mic, daca refuz postul, mai pot spera la un post din lista cu posturi vacante de la ANFP care ar corespunde studiilor?
Chiar daca refuzati functia publica pe studii medii, ati putea solicita individual de la ANFP lista cu functiile publice vacante din judet, ca sa puteti incerca sa va transferati pe unul din acestea.
Pot alege ca alternativa la concediere un post vacant contractual? NU
As vrea sa contest toata ecscrocheria care s-a facut, cum si unde sa ma adresez ca sa se faca dreptate?
In instanta, daca puteti dovedi "ecscrocheria".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala dorescajutor dorescajutor In cazul in care institutia publica isi reduce personalul ca urmare a reorganizarii activitatii, pentru reducerea postului ocupat de un functionarul ... (vezi toată discuția)
Concediere functionar public ana18 ana18 mi-am terminat concediul de crestere al copilului in varsta de pana la 2 ani pe 18 iulie2010 m-am intors la munca exact in febra concedierilor. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei - functionar public liviucfp liviucfp Am primit preaviz pentru incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei,prin desfiintarea postului-art.99 alin.(3) L.188/1999,fara sa ... (vezi toată discuția)