avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul salariu..ore noapte si zi + suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul salariu..ore noapte si zi + suplimentare

ma chinuie o intrebare de ceva vreme :) la cine anume pot apela pentru a descalci complicata :) formula de calcul a salariului.. mentionez ca am apelat la dep. financiar, resurse umane etc. etc. dar nu am primit inca raspuns..din ce am gasit pe net nu pot pune cap la cap tot deoarece ori informatiile sint partiale ori difera. referitor la program, lucrez si ziua si noaptea. orice informatie/ajutor este binevenit pe motivul ca lipsa de comunicare de care m-am lovit in firma pare dubioasa. multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:53, 12 Februarie 2009
Pentru lucrul în timpul nopţii, se acorda un spor de 25% din salariul de bază , iar pentru orele suplimentare şi pentru orele lucrate în zilele libere şi în zilele de sărbători legale ce nu au fost compensate corespunzător cu ore libere plătite se acordă un spor de 100% din salariul de bază - art.41 alin.1 din CCMN pe anii 2007-2010.
Va rog sa ma ajutati.Lucrez 11 ore pe zi de luni pana vineri de la 8-19 si sambata si duminica de la 9-14.Sunt absolvent de liceu.Ce salariu ar trebui sa iau eu lunar pt ca nu stiu cum se calculeaza si ma simt tras in piept.
aba1011 a scris:

Va rog sa ma ajutati.Lucrez 11 ore pe zi de luni pana vineri de la 8-19 si sambata si duminica de la 9-14.Sunt absolvent de liceu.Ce salariu ar trebui sa iau eu lunar pt ca nu stiu cum se calculeaza si ma simt tras in piept.


Salariul de baza la ora actuala trebuie sa fie de minim 720 lei. La acesta trebuie sa se adauge sporul pentru orele suplimentare.
Dar cam multe ore munciti....se pare ca vi se incalca multe drepturi, printre care mentionez: lipsa repaosului saptamanal, depasirea normei de munca si implicit si a numarului de ore suplimentare ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore efectuate sambata sau duminica peste norma cris2279 cris2279 Va rog sa ma lamuriti cu orele efectuate sambata si/au duminica peste norma: se platesc ca ore suplimentare+in acelasi se tine cont ca sunt ore efectuate in ... (vezi toată discuția)
Sporuri munca de noapte,suplimentara si zilele libere/sarbatori legale alexandra24 alexandra24 Buna ziua,as vrea sa stiu daca le acord corect paznicilor sporurile de care beneficiaza.lucreaza de noapte,in ture si le acord 25% pentru munca de noapte din ... (vezi toată discuția)
Program de lucru sambata snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua, avem un magazin cu 2 angajati care lucreaza zilnic de luni pana vineri cate 8 ore/zi si am vrea sa lucreze si sambata prin rotatie cate 4 ore/ ... (vezi toată discuția)