Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

spor de confidentialitate?

Buna ziua,

Am o intrebare la dumneavoastra....exista cumva spor de confidentialitate?
are cineva un contract cu clauze de confidentialitate (este vorba despre o firma care vor sa angajeze pe un post de vanzari...si vor sa ii faca un contract cu clauze de confidentialitate)

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 12:32, 7 Martie 2011
Potrivit Codului Muncii, angajatorul NU ARE OBLIGATIA de a-i plati salariatului
un spor de confidentialitate. Daca insa angajatorul alege sa ii plateasca o
indemnizatie, aceasta se plateste numai pe durata contractului individual de
munca. In plus, pentru incalcarea de catre salariat a obligatiei de
confidentialitate, de cele mai multe ori, in contractele de munca sau in actele
aditionale care au ca obiect clauza de confidentialitate, se prevede o clauza
penala; astfel, cu titlu de daune interese prestabilite, in cazul in care
salariatul incalca clauza de confidentialitate, este obligat sa plateasca o suma
de bani catre angajator.
Codul muncii se refera doar la clauza de neconcurenta, care va beneficia de o indemnizatie. (art. 21-26 Codul muncii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la cm - clauza de confidentialitate polaris polaris Buna ziua, Am primit de curand la semnat un act aditional la contractul meu de munca privind introducerea unei clauze de confidentialitate. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatiei de confidentialitate irina_diaconu2005 irina_diaconu2005 este obligat angajatorul sa plateasca indemnizatia de confidentialitate angajatului(50%din media venitului brut) si in ce mod? (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate darck darck Buna ziua, rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri legate de contractele de confidentialitate. Lucrez intr-o firma avand functia de Director Vanzari, iar ... (vezi toată discuția)