Buna ziua. Va rog frumos sa imi raspundeti la o intrebare daca se poate. Sotia mea a depus o cerere de divort, si am primit citatie pt data de 11.06.2008. Acum ea spune ca vrea sa retraga cererea. Este posibil sa o mai retraga sau trebuie sa ne prezentam la termenul stabilit prin citatie ? Va multumesc pentru raspuns
multumesc pentru raspunsuri tuturor, nu cred sincer ca mai are rost sa continuam relatia, sincer. Totusi daca depun cererea reconventionala, sotia poate ca la proces sa spuna ca nu e deacord cu divortul si sa se mai amane luare unei sentinte, adica sa aiba mai multe termene procesul ?
Normal ca poate. Nu se va termina oricum procesul la primul termen.
Trebuie sa faceti probe pentru a putea dovedi motivele de divort, adica vor trebui audiati martori in cauza.
Daca aveti si copii minori, se va face si ancheta sociala.
Va recomand sa apelati la un avocat.
Procesul de divort chiar daca exista copii minori se poate termina la primul termen doar daca va intelegeti cu sotia pe toate capetele de cerere si aveti si 1-2 martori prezenti in sala.
Altfel, poate dura 2-3 termene (in cazul dvs. si o vacanta judecatoreasca ce tine din iulie pana in septembrie)
Divort si partaj
danaanca
Eu si sotul suntem in divort.In urma discutiilor am decis sa donam apartamentul fetitei.Fetita este minora ,are 9 ani,iar apartamentul este achizitionat cu ... (vezi toată discuția)