Mi-ar fi de ajutor sfatul dumneavoastra in problema pe care o am eu.
Am gasit sa cumparam o garsoniera printr-o agentie imobiliara. Mi-au indicat data de 21 februarie data de semnare a precontractului prin care sa dau si un avans, iar data de 23 februarie ramanand a fi data de semnare a contractului de vanzare-cumparare. Am venit in tara special pentru aceasta tranzactie. Agentia mi-a cerut un avans destul de mare 1000 de euro. L-am achitat, dar la o zi m-au anuntat ca actele nu sunt gata si m-au rugat sa mai dau 500 de euro ca sa poata proprietarul achita toate datoriile. Pentru ca actele nu erau gata, am consimtit asteptarea actelor pana la data de 10 martie. Am semnat un precontract in care s-a trecut suma platita ca avans si data limita de incheiere a contractului de vanzare-cumparare. Eu am plecat din tara, lasand o procura unui amic.
Data de 10 se apropie si agentia l-a anuntat ca actele nu sunt gata si roaga sa vina pe 11 martie sa semneze actele de vanzare-cumparare. Cum s-a purtat mereu neserios, am dubii in ce priveste moralitatea agentiei si mi-e frica sa nu imi spuna pe 11 februarie ca termenul este depasit. Suma trecuta ca dauna in cazul neindeplinirii contractului e de 1000 ron. Nu as vrea sa gresesc in aceasta tranzactie. Cum e corect sa procedez?
Am verificat-o. Ieri, prietenul meu care are procura a chemat-o la un notar si au semnat in fata notarului ca se amana semnarea contractului de vanzare-cumparare cu o zi. Abia astept sa vina ziua de maine si sa terminam aceasta tranzactie greoaie. Sper sa nu ne creeze probleme agentia. Multumesc pentru consultatie.