avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere masa credala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere masa credala

Buna ziua.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema, daca este posibil: se incheie un contract de cesiune de creanta intre doua societati. Impotriva debitorului cedat s-a deschis procedura insolventei, anterior datei contractului de cesiune.In acest caz urmeaza ca cesionarul sa se inscrie la masa credala a debitorului cedat, daca el a platit cedentului creanta la valoarea ei nominala? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 06:46, 13 Martie 2011
speta ridicata de dvs este interesanta.lucrurile stau aproximativ cum le-ati prezentat.
dar suporta si cateva observatii majore.
av zagrean
Cesionarul urmeaza sa formuleze declaratia de creanta pentru ca el detine dreptul de creanta impotriva debitorului cedat. Trebuie realizata si publicitatea cesiunii, respectiv notificarea debitorului cedat.
da se poate inscrie la masa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta- debitorul cedat fiind in insolventa Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema, daca este posibil: se incheie un contract de cesiune de creanta intre doua societati. Impotriva ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract nramona nramona Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Am incheiat un contract de cesiune de creanta, anterior insolventei, cu o firma care in momentul de fata se ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta karyma karyma Intre doua societati comerciale s-a incheiat un contract de cesiune de creanta pe 9 august, fara ca debitorul cedat sa fie notificat. Pe 12 august cedentul ... (vezi toată discuția)