Buna ziua,
Avem din pacate o administratora, un cenzor , un presedinte si un comitet executiv care nu se ocupa de problemele asociatiei cu responsabilitate: sunt multi datornici cu datorii mai mari de trei ani de zile, nu sunt la curent cu schimbarea legilor (cea privind calculul caldurii de ex), dar au stiut sa-si mareasca salariile fara a convoca ad gen, etc. Oricum sunt si oameni fara pregatire, si asta poate fi o explicatie a faptelor lor, nu neaparat reaua-vointa.
Am organizat ad gen in sedinta extraordinara. Prima oara nu au fost 50%+1 locatari prezenti, a doua oara nu am gasit absolut toti oamenii sa-mi semneze tabelul nominal (am afisat convocatorul la toate etajele - s-au rupt de cinci ori, si am tiparit si fluturasi pt toate apartamentele) asa ca inspectorul de la Primarie a motivat ca oricare dintre cei care nu au semnat poate contesta in judecata hotararile luate la sedinta.
Intrebarea mea este: se poate organiza o a treia sedinta la care sa se poata lua hotarari sau nu? Nu voi reusi cu siguranta sa obtin toate semnaturile celor din bloc.
Si mai vreau sa va spun ca presedintele a organizat o alta ad gen a locatarilor, concomitent cu a noastra, astfel ca cea de-a doua ad gen in sedinta extraordinara a coincis cu prima lor sedinta (initial a fost o distanta de doua zile, dar am modificat noi data ca sa ne suprapunem).Cenzora a declarat sedinta (a doua) extraordinara a locatarilor ilegala deoarece comitetul de initiativa este format doar din trei persoane si nu din 20% din locatari, spunand ca lista cu 20% semnaturi ale locatarilor atasata convocatorului trebuia sa fie considerata tot comitet de initiativa(!!??). La prima sedinta extraordinara cenzora nici nu s-a prezentat.
Poate ne luminati si pe noi ce avem de facut, pentru ca asteptand sa se completeze tabelul nominal nu ne mai rezolvam niciodata problemele.
Va multumesc si va doresc numai bine.
Aveti dreptate. Asa ar fi trebuit sa procedez. Sper ca la sedinta urmatoare sa rezolvam totusi din probleme, pentru ca nu ne putem ajuta decat noi insine.
Va multumesc pentru ajutor si va doresc multa sanatate!
Legat de Adunarea Generala am o nedumerire: este obligatoriu ca la sedinta sa participe strict proprietarul de apartament, sau poate lua parte si altcineva care poate face dovada ca locuieste la acea adresa?
Cu alte cuvinte, apartamentul in care locuim de 1 an si jumatate este pe numele prietenului meu. Eu pot participa la Adunarea Generala, sau doar el? De fiecare data cand am ridicat cate o problema legata de Asociatie, domnul presedinte m-a apostrofat ca nu am niciun drept, sau in ce calitate ma adresez lui. Prietenul meu este o persoana ocupata si nu se poate implica in astfel de activitati.
Va multumesc