exBrom a scris:
Domnule Gigel,
Se pare ca refuzati sa faci un apel la logica elementara. Bancile sunt comercianti vand bani, iar pretul este dobanda.
In urma exprimarii libere si neviciate a consimtamantului, au semnat un contract pentru o anumita dobanda. Fiind o conventie legal incheiata, statul - prin puterea sa de legiferare sau prin puterea judecatoreasca, nu poate suplini consimtamantul partilor in sensul modificarii pretului contractului. in sens contrar s-ar incalca principiul libertatii contractuale, un principiu de drept garantat de Constitutie si de legislatia europeana,
Autorul articolelor pe care le tot evocati face confuzie intre dobanda in contractele civile si dobanda practicata de banci. Nimeni, niciodata nu o sa limiteze dobanzile practicate de bancile comerciale. Doar mecanismul pietei financiare o poate face.
cu respect,
1. Domnul are username GIGELIN.
2. Ma bucur ca folositi cuvinte frumoase, alese si faceti apel la "logica elementara", totusi tin sa fac o precizare legat de "logica" Dvs. elementara:
A) cum explici in termeni "laici" (nu sunt bancher, economist etc), ca daca in contract scrie dobanda 6% primul an si apoi la cotatia interna a bancii (intelegandu-se ca e perfect valabil sa SI SCADA, NU NUMAI SA URCE), coroborat cu faptul "intamplator" ca anul cu 6% sa fie martie 2008-martie 2009, iar apoi in martie 2009, cand euribor a scazut catastrofal, mie sa imi urce dobanda DAE la 12%? Faptul ca scriu pe acest forum, intelegand ca iau atitudine inseamna ca INCERC SA NU INDEPLINESC CEEA CE AM SEMNAT?! Va rog! Jigniti o mare parte din forumisti! Din punctul meu de vedere "logica elemntara" pomenita de Dvs. (iata va scriu cu "D" mare respectandu-Va) lipseste din pacate in tot ceea ce inseamna SISTEM BANCAR ROMAN.
B) Mentalitatea Dvs. [EDITAT], a facut sa mi se stearga mesajul care spunea intr-o gluma, desigur, ca nu socotesc titlul topicului logic, uite si elemntar daca vreti: pai ce Romania e Stat?
Fara respect! (pt motiv ca nu sunt ipocrit)