Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitori

Buna ziua mama mea s-a recasatorit cand eu aveam 6 ani.Acum am 26 si vreau sa stiu daca am vre-un drept la tatal adoptiv tinand cont ca mai am o sora din partea lui si a mamei. am discutat cu tata sa -mi faca si mie acte pe o parte din casa si mi-a spus ca o sa-mi revina jum din casa dupa decesul mamei si jum surori mele dupa decesul lui. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:30, 20 Martie 2011
V-a adoptat sau este doar sotul mamei? Casa este bun comun cu mama sau este doar a dumnealui?
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
elena138, utilizator
nu e tocmai adevarat. daca nu v-a adoptat cu acte, dvs o mosteniti pe mama , iar sora pe ambii parinti. cota dvs difera functie de care parinte decedeaza primul, pt ca daca decedeaza mama prima si sotul ei are o parte la mostenirea acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pamant si imobil larisa408 larisa408 buna seara sa va spun povestea... parinti mei au primit o bucata de pamant din partea bunicilor mei de pe mama prin urmare ei si-au cladit o casa unde sa ne ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi maria.misca2010@yahoo.it maria.misca2010@yahoo.it parintii mei au divortat in 1968. tata sa recasatorit in 1970 din aceasta casatorie a rezultat o fiica sora mea vitrega in 1990 au cumparat un ap cu 3 cam ... (vezi toată discuția)