avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale pentru un imobil obtinut prin donatie se plateste ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

pentru un imobil obtinut prin donatie se plateste impozit?

sotul meu detine apartamentul in care noi locuim acum printr-un act de donatie; cineva spunea ca pentru acestea nu se plateste impozit, e adevarat??!
Cel mai recent răspuns: Florin* , utilizator 11:16, 21 Martie 2011
Nu se plateste impozit la intocmirea actului de donatie (daca e unul intre rude sau afini pina in gradul al 3-lea) insa, fata de bugetul local SE plateste impozit ca pentru orice alt bun imobil (cu unele nuantari in ceea ce priveste calitatea persoanei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie imobil tibors tibors Va rog, cat sau ce taxe sunt platibile in cazul donatiei facute de cumnatul meu ( un imobil casa + teren) ?. Exista posibilitatea unor scutiri de taxe ? (vezi toată discuția)
Impozit donatie 2% incasat eronat de notar??? mihneaandrei mihneaandrei Buna ziua Va scriu in urmatoarea situatie. Am primit prin donatie de la varul primar al mamei mele un imobil evaluat la 100.000 RON. La perfectarea actelor ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil ContSters88583 ContSters88583 Vreau sa fac un contract de vanzare-cumparare cu unchiul si bunica mea(apartamentul este acum propreitatea lor). Apartamentul este evaluat la 32 000 euro ,dar ... (vezi toată discuția)