avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract pentru cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract pentru cenzor

Buna ziua,

Are cineva sa-mi dea si mie un model de contract pentru cenzorul asociatiei? Se incheie intre o persoana fizica si asociatia de proprietari, persoana juridica.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 10:28, 2 Aprilie 2011
Costica33 a scris:

Aveti idee ce taxe se platesc pentru acest tip de contract? Imi spune cineva ca trebuie presedintele sa imputerniceasca pe cineva sa depuna declaratia online lunara 010. Asa e?

Trebuie ca presedintele si administratorul sa cunoasca pe de rost macar legea 230/2007 si HG 1588/2007. Iar cenzorul, pe langa acestea, trebuie sa stie si sa aplice reglementarile contabile si fiscale din Romania. altfel nu are ce vauta in functia de cenzor.
Cenzorul, daca este nevoie, conduce asociatia in toate problemele financiar-contabile, de personal, s.a.m.d.
Administratorul si presedintele nu trebuie sa imputerniceasca pe cineva sa depuna declaratii la finante ci trebuie sa fie in stare sa le depuna chiar ei, indrumati de cenzor, daca este nevoie.
Una din aceste persoane (presedinte, cenzor sau administrator) trebuie sa mearga la finante, sa caute acel birou unde se depune declaratia 010 (nu este lunara, ci se depune o singura data si se modifica numai daca intervin schimbari in asociatie). Decalratia 010, se numeste "vector fiscal" si cuprinde mai multe posturi pe care le completati sau nu in functie de activitatea asociatiei, de persoanele angajate sau nu...
In urma completarii acestei declaratii o sa aveti obligatia depunerii sau nu a altor declaratii lunare sau la alte termene. Inspectorii de la "vectorul fiscal' o sa va explice care sunt declaratiile obligatorii.
In functie de aceasta declaratie este si continutul declaratiei 112 care se depune lunar.
Vreau sa va mai intreb ceva: daca e un individ care e in acte cenzor insa nu a mai activat si nici nu a demisionat de vreun an, are vreo raspundere juridica? Ce poate face asociatia in acest caz?
In care acte este cenzor acest "individ".
Calitatea de cenzor o au contabilii autorizati si expertii contabili, membri ai CECCAR.
Spuneti ceva de faptul ca nu a activat sau nu a demisionat de vreun an#-o
Unde nu a activat si de unde nu a demisionat?
Ce legatura este intre acesta si asociatia de proprietari, ca sa poata face ceva asociatia?
Domnule Adrian Tot, am crezut ca am spus ce trebuia sa spun: cenzor, unde sa fie cenzor daca suntem la sectia asociatii de proprietari si intreb ce masuri poate lua asociatia impotriva lui?#-o
E cenzor ales de AG si nu trebuie sa fie contabil autorizat. In care acte poate fi daca nu in PV de alegere de catre AG?
Chiar nu pot sa cred ca nu intelegeti intrebarea mea.
Reiau: are raspundere ori ba pentru faptul ca nu a demisionat din functia de cenzor si nici nu a activat de un an? Ce poate face asociatia de proprietari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cor presedinte asociatie ion damaschin ion damaschin Buna seara, Va rog i-mi puteti comunica ce cod COR are presedintele asociatiei de locatari? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pv adunarea generala a asociatilor ASOCIATIE PROPRIETARI ASOCIATIE PROPRIETARI Am nevoie urgenta de un model de proces verbal al adunarii generale a asociatilor unei asociatii de proprietari ce trebuie anexat la declaratia 010 in vederea ... (vezi toată discuția)
Administrator fara atestat mariana_tunsu63@yahoo.com mariana_tunsu63@yahoo.com administratorul a fost angajat fara atestat, fara studii contabile si de caserie cu acordul primariei .nu a avut fisa postului.ca sa nu platesca 3 oameni ... (vezi toată discuția)