avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credite neachitate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credite neachitate

Buna ziua,
Am o mare rugaminte : am 3 credite (1 nevoi personale, 2 carduri ) care au fost declarate scadente din cauza faptului ca nu am mai putut plati ratele.....
Imi puteti spune care este suma maxima care mi se poate opri din salariu si care este legea care reglementeaza aceste popriri?
Mentionez ca nu am girat cu nimic si nu detin nici bunuri mobile si imobile pe numele meu....
Si inca ceva: cum se procedeaza in aceste situatii?Banca poate pune poprire pe salariu fara hotarare judecatoreasca? Sau cum?

Va multumesc anticipat pentru ajutor,
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 12:47, 23 Martie 2011
adriana olteanu a scris:

Art. 409 Cod procedura civila.
Deci sa inteleg ca nu va exista un proces ci pur si simplu banca poate cere unui executor judecatoresc incuviintarea executarii silite prin instanta fara acordul ambelor parti(adica fara mine)?
daca aveti mai multi creditori, poprirea va fi pe 1/2 din salariu
si da, incuviintare de executare silita se cerede executor, fara citarea partilor (fara dvs)
Am inteles.
Mai am o rugaminte la Dvs - daca nu am bunuri (casa, masina, terenuri etc) poate banca sa vina acasa si sa-mi ia altceva (ex:televizor, frigider...etc)....
Nu ma fost niciodata in aceasta situatie si nu stiu cum trebuie sa procedez...
Ma gandesc ca poate veni cineva acasa si nu stiu ce trebuie sa fac...au dreptul sa faca asta sau nu?

Multumesc mult pentru ajutor,

Zi buna,
Buna ziua,

Da, pot veni sa va sechestreze aceste bunuri, daca au dovada ca sunt ale dvs, de ex le-ati achizionat cu cardurile respective sau din creditul la banca. Daca nu au o dovada, casa nefiind a dvs veti afirma ca nu sunt ale dvs si nu vor fi sechestrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent de executare firma recuperare debite liliigretz liliigretz Buna ziua, In anul 2004 am imprumutat de la banca 10.000 euro fara nici o garantie(aveam salar mare). In anul 2007 m-am imbolnavit, a trebuit sa-mi schimb ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar fara a exista o hotarare judecatoreasca calytul calytul pana la urma se poate sa-ti opreasca banca la care am cardul de salar 1/3 din salar fara a exista o hotarare judecatoreasca?Conform legii este necesar sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare imprumut neplatit Bogdan2550 Bogdan2550 Buna ziua! Am fost contactat de un operator de la o firma de recuperatori in legatura cu un imprumut la banca neachitat. Imprumutul (facut acum 5-6 ani) a fost ... (vezi toată discuția)