avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata gunoi si electricitate scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata gunoi si electricitate scara

Buna seara,
Am o casa in care nu locuiesc si unde merg din cand in cand, cateva ore ca sa controlez daca totul este in regula.
Va rog sa-mi spuneti daca sunt obligata sa platesc electricitate pentru scara si gunoiul.
Multumesc celor care imi pot raspunde.
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 14:50, 22 Iulie 2011
Nu dooamna nu trebuie sa platiti cheltuielile pe persoana adica electricitatea si gunoiul
daca din cand in cand
inseamna ca lipsiti mai mult de 15 zile
Art 17 lit R
stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale
;
Faceti o cerere catre presedintele asociatiei prin care instiintati ca lipsiti din apartament mai mult de 15 zile lunar si ca solicitati sa fiti scoasa de la repartizarea cheltuielilor pe numar de persoana
Multumesc mult.
Insa este vorba de un bloc vechi mic (P + 3), unde nu exista asociatie.
Pot in acst caz sa ii instiintez pe locatari in scris? Dintre toate apartamentele (4) numai doua sunt locuite.
Mda, puteti face asta, daca ei accepta, poate aveti si noroc de vecini intelegatori.
Poate este tardiv, dar doresc sa va dau un sfat :
Firmele sare ridica gunoiul fac, in general, facturarea pe numar de persoane. Deci anuntand firma de salubritate pentru reducerea nr. de persoane, gunoiul nu mai trebuie platit.
Pentru energia electrica, daca nu exista lift, la un astfel de bloc valoarea facturii este foarte mica si cred ca veti gasi intelegere la vecini, daca nu locuiti practic acolo.

Alte discuții în legătură

Plata curent ascensor marian_01 marian_01 locuiesc intr-un bloc cu sase nivele unde avem si lift, daca sunt plecat din buc pe o perioada de sase trebuie sa platesc si eu curentul de la ... (vezi toată discuția)
Obligatii locatari bloc gab11 gab11 Buna ziua, As avea urmatoarea intrebare: exista vreo lege care sa reglementeze obligatiile locatarilor unui bloc? Suntem in urmatoarea situatie: am ... (vezi toată discuția)
Costuri intretinere apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua.As avea o intrebare pentru dumneavoastra..Avand in vedere ca nu locuiesc in apartament de 2 ani de zile ,este totul platit la zi ,de ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)