avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Criterii necesare pentru obþinerea atestatului de ...
Discuție deschisă în Traduceri

Criterii necesare pentru obþinerea atestatului de traducator

imi poate spune cineva ce formalitati si unde anume pot merge ptr a face un curs de traducator oficial cu atestat pentru lb italiana???se poate face asta daca nu am facultate facuta???
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:49, 30 Martie 2011
se poate si cu examen promovat ptr. dom. economic!
Ministerul Justitiei elibereaza autorizatie de traducator pentru persoanele care au promovat examenele in domeniul de stiinte juridice. Fac referire aici la examenele organizate de Ministerul Culturii si Cultelor.
Cred ca lucrurile sunt diferite insa, in ceea ce priveste diploma de licenta sau echivalenta (care atestă că ati absolvit un institut de invaţamant superior în limba străina) din care sa rezulte specializarea în limba sau limbile straine pentru care solicita autorizarea.
Pentru celelalte activităţi de traducere, care nu includ traduceri juridice, este aplicabil regimul juridic comun în cazul prestării de activităţi economice independente: înmatricularea în registrul comerţului într-una dintre formele prescrise de lege (persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, întreprindere familială).
Mai multe detalii aici: www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura necesarã pentru a deveni traducãtor autorizat terecote terecote Buna ziua ! Lucrez intr-o firma cu asociati italieni , vorbesc limba italiana foarte bine . De cateva ori pe an , am nevoie de un traducator autorizat , care ... (vezi toată discuția)
Autorizare traducator elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, O prietena m-a rugat sa aflu mai multe detalii referitoare la autorizarea ca traducator. Imi puteti spune, va rog, ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pregatire examen limbã strainã mariana21 mariana21 Bun gasit tuturor, as dori un sfat despre preagtirea pentru examenul de limba straina, respectiv de limba italiana, desi cred ca tipologia poate fi ... (vezi toată discuția)