avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... referitor la centrala de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

referitor la centrala de apartament

in cazul in care intr-un condominiu in care toate apartamentele sint proprietate personala si unde exista 16 proprrietari care au instalat centrale de apartament, platind la momentul instalarii cu totii montarea tevii ce deserveste aceste centrale( teava avind diametrul mai mare decit teava obisnuitaa cu care era dotat blocul la momentul mutarii noastre,Intrebarea mea este: cei care s-au racordat ulterior instalarii acelei tevi mai groase de care am facut vorbire mai sus, sint obligati a ne plati cota parte din aceasta instalatie, noua celor care am initiat si platit lucrarea?exista vreo lege in care daca au trecut trei ani dela instalarea tevii, noi nu mai avem dreptul la despagubiri? mentionez ca blocul ate 10 etaje ,iar lucrarea a costat f.mult. deasemeni du mai este necesar acordul vecinilor cind se face un nou racord asa cum era mai inaite? Aceasta regula este introdusa de presedintele de asociatie ales de noi ca sa ne faca legile dupa placul lui.(cei ce dau cota parte primesc o lista dela acesta cui sa se dea iar banii aferenti cotei parti ii primeste el si-i imparte!!! el. )este ceva putred in condominiu sa nu zic in Danemarca. Multumiri
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:36, 29 Martie 2011
Dl Adam Grecu imi cer scuze dar nu inteleg ce vreti sa spuneti.Asa sunt eu pricep mai greu si uit repede.
Adica idea de a-si fi facut contact nu e buna dar spuneti ca de fapt ca si dv ati facut la fel un contract.
????
Asociatia d-lui Grecu, la fel ca a mea, ca multe alte asociatii, daca nu cumva toate, nu a facut contract cu cei de la gaz, contract prin care sa conditioneze instalarea centralelor proprii de acordul asociatiei.
Nu se face asemenea contract.
De ce?
Simplu. Furnizorul de gaz nu aproba proiectul si cota de gaz, nu face contractul cu noul bransat fara acordul asociatiei de proprietari sau, dupa caz, al proprietarului conductei de gaz. Nimeni dintr-un condominiu nu se poate intepa, legal, la conducta de gaz fara aprobarea furnizorului, iar acesta-l trimite pe solicitant la asociatie sau la proprietarul conductei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Coloana de gaze de pe scara ??!!! Silviu79 Silviu79 Buna ziua! In anul 2008 coloana de gaze pentru centrale termice de apartament de pe scara blocului era ridicata pana la etajul 2. Eu locuind la etajul 4 a ... (vezi toată discuția)
Bransare la gaz ContSters320341 ContSters320341 Buna ziua ... Am si eu o intrebare sau o nelamurire si rog pe cineva care poate sa imi raspunda. Stau de 20 ani intr-un bloc racordat la gaz metan. Acum 10 ani ... (vezi toată discuția)