Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

1)In urma unui proces de succesiune, imi este admis testamentul.
Procesul s-a incheiat.
Care este urmatoarea mea etapa ce trebuie sa o parcurg? Obtinerea unui certificat de mostenitor?
Intreb acest lucru deoarece trebuie sa mai revendic si alta proprietate ce am regasit-o in arhiva statului ca apartinand bunicii mele , dar nerevendicata vreodata, si vreau sa stiu care sunt demersurile necesare obtinerii ei.

2) alti doi mostenitori in procesul care s-a incheiat, doresc sa isi vanda anumite loturi de teren iar eu sunt interesata sa cumpar.
Momentan abia am depus ambele parti cererea de investire .
Se pot cumpara aceste loturi pana la momentul intabularii si sa intabulam terenul doar pe numele uneia pentru a nu mai plati intabularea si cartea funciara pentru fiecare in parte ?
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Sashy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sashy , utilizator 11:10, 7 Aprilie 2011
buna ziua,
1.dvs nu mai trebuie sa faceti demersuri pentru a obtine un certificat de mostenitor, aveti hotararea judecatoreasca.
2.ca sa va poata vinde trebuie sa se intabuleze mai intai in baza hot judecatoresti.
ioana_cristea a scris:

buna ziua,
1.dvs nu mai trebuie sa faceti demersuri pentru a obtine un certificat de mostenitor, aveti hotararea judecatoreasca.
2.ca sa va poata vinde trebuie sa se intabuleze mai intai in baza hot judecatoresti.

Va multumesc pentru raspuns! Dar mai exista o proprietate a bunicii (al carui mostenitor testamentar sunt), in evidenta Arhivelor Nationale, nedezbatuta in acest proces de succesiune. Pentru acea proprietate, neavand cum sa ii fac intabularea, este suficient sa ma prezint cu aceeasi hotarare judecatoreasca?
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
Sashy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate CRISTIMAR39 CRISTIMAR39 Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul ... (vezi toată discuția)
Procedura intabulare si cadastru casa veche Aleex123 Aleex123 Buna Ziua, am cateva intrebari legate despre intabulare si cadastru. Am pe cineva care are o casa batraneasca si vro 3000 de metri de pamant, In momentul ... (vezi toată discuția)
Problema in legatura cu o mostenire. rog ajutor. i_oana9 i_oana9 Am si eu o nelamurire, daca se poate sa ma ajutati va-si sunt recunoscatoare. Bunica mea a mostenit in urma casatoriei, de la tatal ei, un pamant, pe care ... (vezi toată discuția)