avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... info privind permis strain
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

info privind permis strain

as vrea sa stiu daca exista vreo procedura legala sa imi pot recupera permisul de conducere strain dupa terminarea procesului.Stiu ca in ro se anuleaza pt conducere sub influenta alcoolica ,dar numai permisul romanesc dar cel strain nu.Procedura fiind ca il trimit la consulat si apoi in tara de destinatie,dar pt a nu mai fi trimis pina la consulat findca dureaza o vesnicie pina ajunge in statul emitent as dori sa stiu daca il pot ridica de aici din ro in urma definitivarii procesului.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 22:49, 30 Martie 2011
aici mai multe info:
[ link extern ] /

[ link extern ]
In cazul unor condamnari permisul se trimite autoritatii emitente impreuna cu hotarirea penala ptr ca autoritatile italiene sa aplice legea nationala. Spre deosebire de cazurile de suspendare, in cazul dvs nu exista posibilitatea retinerii permisului in romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis conducere - cetatean roman rezident in strainatate daniel_dur daniel_dur Buna ziua, Sunt si eu intr-o situatie pe care se pare ca nu a mai avut-o nimeni pe aici, asa ca va cer in mod explicit ajutorul. In urma cu ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Permis de circulatie spaniol retinut dadu_vlad dadu_vlad Buna...am si eu o intrebare...mi-a fost retinut permisul de circulatie spaniol in data de 27-02-2015 avand alcoolemia in aerul expirat de 0.58mg/l. Am primit o ... (vezi toată discuția)
Este legala retinerea permisului unui cetatean strain pe teritoriul romaniei? Rhona Rhona Vreau sa stiu si eu sigur daca este legal retinerea pasaportului unui cetatean strain pe teritoriul tarii noastre ,atat timp cat este in tranzit . Am intrebat ... (vezi toată discuția)