avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate beneficia de somaj?

In cazul in care o persoana a fost angajata pe o perioada determinata de 6 luni la o societate, apoi i-a incetat contractul de drept si a stat acasa 4 luni iar acum vrea sa se angajeze din nou pentru o perioada determinata de 6 luni poate beneficia de indemnizatie de somaj? daca ar mai lucra cele 6 luni ar avea in total 12 luni lucrate.

Cel mai recent răspuns: saftmiki , utilizator 14:11, 1 Aprilie 2011
1. Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti doua conditii:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni.
2. In varianta propusa de dvs. veti beneficia de indemnizatie de somaj daca cele 12 luni lucrate sunt cuprinse in ultimele 24 de luni de la data incetarii CIM.
3. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj si dupa incetarea primului CIM pe perioada determinata daca la data incetarii CIM aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 deluni. Actele la somaj se pot depune in termen de 12 luni de la data incetarii CIM.
va multumesc tare mult:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in timpul somajului ContSters103795 ContSters103795 18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)
Acordare ajutor somaj - caz particular cstmihai cstmihai Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la dreptul de a primi ajutor de somaj intr-un caz particular si anume. Am lucrat timp de 3 ani intr-o companie A ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie somaj ciflorica ciflorica Va rog mult sa imi spuneti daca pot beneficia de somaj in cazul in care in ultimele 24 luni(in ordine cronologica) am lucrat astfel: 10luni lucrate, apoi 9luni ... (vezi toată discuția)