avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in spania, interzicere de a vizita familia mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in spania, interzicere de a vizita familia mea si alte injustitii


Buna ziua. Traiesc in Spania de 10 ani. In urma unei relatii cu un cetatean spaniol, s-a nascut un baietel care acum are 5 ani de zile. Ne-am despartit cind baietelul avea un 1 an si sentinta a fost de la inceput destul de favorabila lui pentru ca i s-a dat un regim de vizite foarte amplu pe care eu incerc sa il schimb de acum citeva luni pentru ca cel mic a inceput scoala intr-o alta limba straina, franceza, si are nevoie de ajutorul meu zi de zi, plus ca acest regim de vizite il oboseste foarte mult. Doarme en casa tatalui doua nopti pe saptamina si in plus merge in weekend o data la doua saptamini.
Dupa despartire, ca si in timpul relatiei tatal a dovedit ce mizerabil si ce tip de persoana este, dar dupa despartire si mai mult (sunt multe detalii de dat si imi este inclus jena sa pot vorbi de tot care incep de la fapte, amenintari, hartuiala, etc) dar m-a determinat dupa un si jumatate de la despartire sa il denunt pentru comportamentul pe care il are. Procesul penal este inca in curs, ii este interzis sa vorbeasca cu mine si sa se apropie la 500 de metri de mine, dar regimul de vizite a continuat la fel in acesti ani lasand si luand copilul de la scoala, deci nu se apropie de domiciliul nostru. Exista o sentinta penala in care este condamnat, dar s-a facut recurs si inca continua tot procesul penal. In paralel avem procesul civil cu regimul de vizite unde eu cer restringerea acestor zile la una singura si sfirsitul de saptamina corespunzator, iar el cere toata custodia, tutela totala a copilului sau tutela impartita, nu cunosc termenul corect sau daca exista in Romania.
Am trecut printr-o proba psicologica unde inca o data in acelasi tribunal din 2007 unde i s-a dat acest regim de vizite atit de amplu, si bineinteles ca acum nu se puteau contrazice aceleasi persoane in privinta aceluiasi subiect. Au fost foarte agresive cu mine si am simtit de la inceputul interviului o foarte mare ostilitate impotriva mea, iar intuitia nu m-a inselat.
Am un avocat foarte bun spaniol care a cerut deja anularea probei psicologice unde se sfatuieste tutela pentru tatal copilui, iar acum va trebui sa asteptam o noua data pentru proces, etc;
Situatia este insuportabila pentru mine si as dori sa consider posibilitatea de a deschide un proces in romania si as vrea sa stiu daca este posibil.
In plus, in 4 ani de zile de cind ne-am despartit el nu si-a dat niciodata acordul in a putea merge in tara si a vizita familia mea, iar cind am cerut in instanta acest lucru, mi-a fost refuzat fara alte comentarii: am aportat bilete, contract de munca fix, contract de proprietate de casa aici in Spania, certificat cum ca parintii mei si bunici nu pot calatori, certificat de la mine de la munca cum ca sunt o persoana exemplara si acestea sunt vacantele mele, precum si faptul ca sunt implicata in proiecte ale firmei. Dar judecatoarea mi-a raspuns ca nu sunt probe suficiente. Mi se pare enorm de injust totul si nu stiu cui as putea sa ma adresez.
Incerc ca disperarea sa nu ma copleseasca, dar vad ca sunt pe punctul de a pierde tutela copilului doar pentru faptul asa cum argumenteaza tatal copilului, nu am o familie aici care sa ma sprijine, iar el are disponibilitatea sa ia copilul de la scoala mereu, iar eu nu pot mereu, desi am cerut acum citeva saptamina sa mi se reduca orele de munca si a fost aceptat. Sunt singurele puncte pe care le consider ca adevarate si in favoarea lui.
Trebuie sa mentionez ca eu nu am nici o pereche in acest moment, tot timpul meu fiind dedicat copilului si muncii mele. El in schimb s-a casatorit din nou, s-a despartit, acum traieste cu alta pereche si, ufff multe alte lucruri pe care aici nimeni nu le considera, dara care afecta stabilitatea copilului meu.
Multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: melidor , utilizator 10:49, 7 Aprilie 2011
din pacate si pt eliberarea unui titlu de calatorie, e nevoie de acordul tatalui, daca doamna nu are o hotarare definitiva de incredintare. daca aveti o hotarare de incredintare, puteti pleca din Spania si puteti pleca si apoi din Romania daca faceti in Romania o cerere de recunoastere a unei hotarari straine.

intrebati si avocatul ce se intampla daca ii incalcati programul de vizita, daca nu respectati hotararea jud privind programul
@gi_jane2
Da, aveti dreptate ! Daca pt. pasaport trebuie acordul ambilor parinti, atunci si titlul de calatorie are acelasi regim !
@melidor
Am recitit postarile si va dau un sfat, indiferent de ce vor zice unii si altii : niciodata cand veniti in contact cu oficialitatile spaniole sa nu o faceti decat in prezenta unui translator, acreditat, atestat, etc ! Indiferent cat de bine ati cunoaste limba spaniola ! Este o metoda prin care oricand ii dati posibilitatea avocatului d-voastra sa aiba un capat de ata de care sa se agate ! Vedeti evaluarea psihologica. Era foarte greu de facut prin translator, d-voastra ati fi inteles intrebarile si pana va erau traduse isi pierdeau ,,spontaneitatea'' si nu va mai puteau surprinde. Mai este si aspectul redactarii si semnarii actelor, d-voastra n-ati fi semnat decat traducerile in limba romana, alta chestie cu dus-intors !
In plus ati zis ca sunteti tratata de instanta cu ostilitate, deci...
@gi_jane2 Asa este a, gi_jane, m-am interesat si este nevoie de acordul tatalui si in ambasada romana. Dar mi se pare abuziv faptul ca nu exista nici o posibilitate sa-i vada pe ai mei batrini, despre care a spus, cu martori, ca daca vor sa-si ia ramas bun de la micutul meu baiat pe patul de moarte, ar trebui sa-i ingrop in Spania!!! Foarte dur si imi dau seama ca afirmatii ca acestea nu le-a facut in vint stiind ca are de partea lui legea spaniola fiind cetatean spaniol si cind judecatoriile hola care intirzie cu lunile si anii pentru orice decizie.
che_gargara, buna observatie: asa este, problema limbii este o bariera, nu pentru a traduce si pentru a te comunica zi de zi, ci pentru a trasmite subtilitati si lucruri de suflet; ca sa nu mai vorbim de spontaneitate si desi Institutul Cervantes spune ca am un nivel foarte inalt in ceea ce priveste dominarea acestei limbi, in momentul in care esti atacat si pus la perete, este foarte dificil sa te aperi.
Am sa-i cer avocatului meu sa studieze acest aspect si sa faca ceva in acest sens pentru ca eu m-am simtit "slaba" in acest sens.
Cel mai crud este sa vezi cum persoane ca tatal copilului meu care face totul rau de patru ani de zile, iese ca gisca din apa, fara sa se "ude" cu nimic. Foarte trist si foarte injust totul. Impotenta si tristete simt si sufletul se me sfisie in doua cind vad ca nu am facut altceva decit sa am grija de puiul meu, sa muncesc, sa ne intretinem (pentru ca nu plateste mai nimic, bineinteles si are si proces deschis in acest sens) sa fac bine lucrurile cu teama de Cel de sus, sa nu jignesc, sa nu imi bat joc de nimeni si sa ma apar de toate mizeriile acestui om.
Multumesc tuturor enorm si orice sfat, sugestie, recomandare sunt binevenite.
si mie mi se pare abuziva o astfel de decizie in legatura cu vizita in Romania.
sa speram ca se va face dreptate si veti primi incredintarea definitiva a copilului cu un program de vizita rezonabil si atunci nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui pt plecarea din Spania.
ma gandesc sa apelati si la organizatii care apara drepturi ale mamei, ale copilului.

Alte discuții în legătură

Minor in afara tarii marin@yahoo.ro marin@yahoo.ro buna ziua. am o intrebare mama poate sa stabileasca minorul in Spania fara acordul tatalui chiar daca minorul e incredintat mamei? (vezi toată discuția)
Custodia in spania ContSters352744 ContSters352744 Buna seara,am o problema si nu stiu cum o pot rezolva,eu sunt romanca si sunt in spania cu fetita mea de 5 ani,tatal ei e spaniol,st despartita de el si am ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)