avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ipoteca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ipoteca

...un srl poate garanta cu un imobil un credit contractat de alt srl?...
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 16:09, 30 Iunie 2008
Un S.R.L. desfasoara activitati comerciale, ca de-aia este C.S. (societate comerciala). Aducerea de garantii imobiliare pentru o alta societate comerciala este un act civil, nu poate intra in obiectul de activitate al unui S.R.L.
Este important daca imobilul este in proprietatea administratorului unui S.R.L., sau in proprietatea S.R.L-ului respectiv.
Cine este proprietarul tabular al imobilului? adica cine este inscris in C.F. ca proprietar al imobilului?
Proprietarul imobilului cu care s-ar dori garantarea imprumutului este srl-ul, nicidecum asociatul ca persoana fizica. Singura legatura intre cele 2 societati comerciale este ca "X" are calitatea de asociat unic la societatea garanta, iar la societatea pentru care vrea sa garanteze este asociat cu 99,91% (celalalt asociat detinand 0,9%).Ambele societati sunt srl-uri.
karmelika a scris:

este asociat cu 99,91% (celalalt asociat detinand 0,9%).Ambele societati sunt srl-uri.

?????????????:-/Cum s-a facut impartire partilor sociale???????:-/
Sincer, nu inteleg intrebarea...:">
karmelika a scris:

Proprietarul imobilului cu care s-ar dori garantarea imprumutului este srl-ul, nicidecum asociatul ca persoana fizica. Singura legatura intre cele 2 societati comerciale este ca "X" are calitatea de asociat unic la societatea garanta, iar la societatea pentru care vrea sa garanteze este asociat cu 99,91% (celalalt asociat detinand 0,9%).Ambele societati sunt srl-uri.

Dupa parerea mea, nu poate sa garanteze creditul. Insa bancile dornice de clienti s-ar putea sa accepte... dar ar fi greu pentru acestea sa recupereze creanta in caz de neplata la timp a creditului, mai ales ca S.R.L.-ul raspunde doar in limita capitalului social subscris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)
Buna seara. exista un s.r.l. unde am fost doi asociati sotul ... Met1 Met1 Buna seara. Exista un s.r.l. unde am fost doi asociati sotul meu fiind administratorul societatii.Celalalt asociat a cesionat 50 % pe numele meu. Am divorțat ... (vezi toată discuția)
Help-raport de evaluare anasm anasm Vreau sa infiintez un SRL si sa aduc aport in natura imobile.Pentru asta este nevoie de un raport de evaluare.Imi aleg eu evaluatorul sau il numeste ... (vezi toată discuția)