avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Varsta minima de angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Varsta minima de angajare

Dorim sa angajam un elev de 16 ani cu program n ormal pe perioada vacantei si cu program redus in timpul scolii.Se poate?Trebuie acordul parintilor(dau parintii o declaratie cum ca sunt de acord)?Cate ore are voie sa lucreze pe zi?
Multumesc pentru ajutor.
Nu se poate munci decat 6 ore/zi.
As dori sa ma angajez sunt din galati si am 16 ani
Daca aveti impliniti 16 ani, inseamna c-ati dobandit capacitate de muncă , situatie in care nu va mai trebuie acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali pentru angajare,

Art. 16 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 17 ani și vreau sa mă angajez Razvan Bebelea Razvan Bebelea Salut , am 17 ani și vreau sa mă angajez ca paznic la profi, mai am 7 luni și fac 18 ani. As dorii sa știu și eu dacă mă poate angaja dacă am 17 ani ... (vezi toată discuția)
Angajare minor vlad.aurelia vlad.aurelia Va rog sa-mi spuneti daca pentru un minor in varsta de 16 ani mai trebuie altceva decat acordul parintilor,si daca pentru o angajare pe perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Angajare persoane pana la varsta de 18 ani sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Se poate angaja persoane in romania pana la varsta de 18 ani, de exemplu cu 6 ora sau cu 4 ore pe zi? (vezi toată discuția)