avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tevile ce traverseaza apartamentele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tevile ce traverseaza apartamentele

Tevile care traverseaza apartamentele celor ce nu mai sunt racordati la incalzirea centrala, nu incalca dreptul de proprietate? Este constitutional sa impui, chiar si printr-un act normativ, unui proprietar sa mentina in in spatiul sau privat tevi ce lui insusi nu ii folosesc la nimic, chiar ii "violeaza"X-( proprietatea. In plus, mai ii si pretinzi sa plateasca pentru ca acele tevi l-ar incalzi.
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 15:20, 17 Aprilie 2011
gabrielaghm a scris:

Pentru elga50: puteti fi mai explicita cu ceea ce inseamna caldura la comun?


Instalatiile din cadrul imobilelor contin parti comune si parti individuale aferente proprietatii private
Precizarea a fost realizata cu scopul a evidentia ca tevile comune ,nu pot fi dezafectate,izolate ,pentru ca asigura caldura partilor comune din imobil,casa scarii ,subsol tehnic etc
goe_07 a scris:

Zanaapelor a scris:

Tu, cel debransat, le faci o favoare celor ce au nevoie de acele tevi, nu ei tie. Tu te poti lipsi de ele, ele iti invadeaza spatiul privat. . Dar acei oameni au incalzire proprie, iar acele tevi nu le sunt necesare.;)


Imobilul din constructie ,este prevazut cu incalzire in sistem centralizat,situatie in care posibilitatea asigurarii tuturor proprietarilor a agentului termic ,se realizeaza numai prin intermediul coloanelor
Ca dvs ati intels sa va imbunatatiti confortul termic din apartament - felicitari,dar optiunea dvs nu obliga ca restul proprietarilor sa le fie ingradit dreptul de beneficiere la caldura in sistem centralizat


Nici macar nu e vorba de mine, eu locuiesc intr-un bloc cu incalzire ... centrala.
Nu am pus eu insa coada la pruna, nu cred ca a detine o centrala termica proprie e un lux, ori un act care sa atraga ironii de acest gen. Sigur, ma asteptam la ele, nu e nicio suparare.:">
Lucrez insa intr-o primarie, la un serviciu care aude zilnic astfel de situatii. Si am inceput sa ma intreb daca nu au oamenii si ei partea lor de dreptate.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
Zanaapelor, utilizator
Legea este lege, insa cand legile sunt interpretabile sau ambigue si fiecare intelege ce vrea si interpreteaza cum vrea legea este de inteles de ce apar problemele care apar.
Eu am rezolvat problema cu administratorul de bloc punandu-l sa imi arate care sunt spatiile comune incalzite si nu a putut sa mi le arate. Dupa cum am mai spus Radetul a debransat spatiile comune si a taiat tevile din apartamentele aflate pe coloana si pe cele din subsol, asa ca , nu mai exista spatii comune incalzite. Teoretic stim toti ce este acela spatiu comun, insa prea multi administratori de bloc abuza de anumite legi pe care nu le inteleg, insa le interpreteaza ei si mizeaza pe faptul ca nu toti locatarii sunt ''scoliti''.
Zanaapelor a scris:
Tu, cel debransat, le faci o favoare celor ce au nevoie de acele tevi, nu ei tie. Tu te poti lipsi de ele, ele iti invadeaza spatiul privat.

Nutresc speranta ca afirmatia va apartine
In cazul unui imobil nu se discuta despre favoruri referitor a mentine in stare de buna functionare instalatia comuna de incalzire
Cel ce se lipseste de sistemul centralizat de incalzire ,are obligatia sa se gandeasca si la semenii care nu au posibilitati materiale, care sa permita variante fata de sistemul centralizat
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
goe_07, utilizator
@gabrielaghm
Sa nu comparam situatiile. La dumneavoastra in asociatie a fost un caz izolat. In care toti proprietarii au fost de acord pentru renuntarea completa la sistemul de incalzire. Daca toti proprietarii se pun de acord se poate face orice, puteti sa demolati si blocul si sa va construiti o piscina in loc, nu e nici un fel de problema.

Insa probleme si discutii apar in situatii mixte, cand o parte au renuntat la incalzirea centralizata iar altii nu. In astfel de cazuri nu se poate renunta la sistemul de incalzire si nici nu se poate evita plata pentru caldura comuna.
In orice condominiu exista proprietati comune, aceste trebuie incalzite. Deasemenea sistemul de incalzire prin natura lui este consumator de caldura. Acesta fiind in proprietate asociatiei, atat cheltuielile cu privire la consumul de caldura de catre sistem(in speta pentru transportul caldurii) cat si cheltuielile cu incalzirea spatiilor comune sunt suportate de catre asociatie, adica de toti proprietarii conform cota parte indiviza. Fara nici o alta discutie; cum ca unul e debransat, ca altul si-a taiat tevile sau ca le-a izolat, ca unul nu locuieste in bloc, sau ca altul nu beneficiaza de caldura spatiilor comune pentru ca nu trece prin ele.


Si ca sa va raspund la intrebarea initiala, tevile verticale care traverseaza apartamentele incalca dreptul la proprietate la fel ca si stalpii de sustinere din apartament, la fel ca si coloanele de aerisire, coloanele de scurgere pluviala, usa de la intrarea din bloc, etc. Adica deloc. Cum sa incalce ceva dreptul la proprietate cand acel ceva face chiar parte din proprietate. =D>


Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Contorizare caldura in condominiu Tobita Tobita Am inteles de pe site-ul www.anrsc.ro ca \\"Începând cu sezonul de încălzire 2010-2011 repartizarea consumurilor de energie termică în [b]condominiile ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)