avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale puncte de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

puncte de lucru

Exista vreo reglementare legala care sa interzica deschiderea unui punct de lucru privind vanzarea en-detail pe langa un depozit de desfacere en-gros ?? La ambele se vand practic aceleasi tipuri de produse.
Cel mai recent răspuns: kem , utilizator 17:44, 19 Aprilie 2011
art.22 ordonanta 99/2000:"exercitarea de activitati de comert cu ridicata si comert cu amanuntul in aceeasi structura de vanzare respectiv suprafata de vanzare, amenda 2.000 la 10.000 lei si interzicerea uneia dintre cele doua activitati"

ubi lex non distinguit.....

@sad: da, asa este, de aceea am si subliniat ACEEASI; si nu alta ca in cazul userului, nu v-am contrazis ba dimpotriva, sustinut :)
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
Alex Chiciu, Avocat
Chiar este foarte interesant subiectul pentru ca pe asa ceva sunt foarte multi autorizati, adica au un magazin de unde fac comert cu amanuntul si in plus mai au si alte activitati autorizate, consultanta, comert cu ridicata(adica import-export), etc. si pot lua amenda bine mersi. Din definitiile date in aceasta ordonanta, eu cred ca legiuitorul s-a referit mai degraba la acel gen de comert cu ridicata specific en-gros, unde marfa exista efectiv in acel spatiu, stationeaza si se vinde de acolo, dar poti sa stii?!
alexchiciu a scris:

art.22 ordonanta 99/2000:"exercitarea de activitati de comert cu ridicata si comert cu amanuntul in aceeasi structura de vanzare respectiv suprafata de vanzare, amenda 2.000 la 10.000 lei si interzicerea uneia dintre cele doua activitati"

ubi lex non distinguit.....

@sad: da, asa este, de aceea am si subliniat ACEEASI; si nu alta ca in cazul userului, nu v-am contrazis ba dimpotriva, sustinut :)

Multumesc !! Intr-adevar art. 73 pct. 22 din O.G. 99 / 2000 interzice acest lucru dar spune " ... in aceeasi structura de vanzare, respectiv suprafata de vanzare ... "

In cazul nostru, sunt inregistrate ambele puncte de lucru pe aceeasi adresa la RC, depozitarea prosuselor se face "la comun" dar in incinta avem separata casieria de biroul de facturare.

In opinia dumneavoastra isi gaseste aplicabilitate acest articol in situatia noastra sau nu ?

Va multumesc oricum tuturor pentru opiniile exprimate. Pare intr-adevar un subiect foarte interesant cel putin din perspectiva organelor de control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comertul cu ridicata, concomitent cu comertul cu amanuntul,interzis? carmenbn carmenbn In OG 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă,exista o sanctiune,la pct.22,care imi este neclara:\\\\"exercitarea de activitati ... (vezi toată discuția)
Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata sau cu amanuntul? nicolae mariana nicolae mariana Buna ziua, Acum o saptamana mi-au iesit actele pentru firma.Obiectul de activitate este \\"Comert cu ridicata a altor masini si echipamente\\"-cod Caen ... (vezi toată discuția)