avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violarea corespondentei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violarea corespondentei

Pentru violarea corespondentei ma pot adresa direct instantei de judecata sau trebuie sa trec mai intai pe la politie / procuror...Ce trebuie sa fac? Cum pot sa demarez o astfel de actiune ? Din familia mea pot aduce martori, daca va fi nevoie ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: marcop , utilizator 02:44, 2 Mai 2011
Depinde ce a vazut martorul.
Proba cu un martor poate fi folosita , dar organele in drept vor aprecia in ce masura declaratiile sale sunt indestulatoare si in ce masura sunt utile si concludente cauzei.
Aprecierea apartine organului de urmarire penala in prima faza , dar este bine sa incercati sa aveti mai multe probe ,in masura existentei lor.
a248615973 a scris:

Daca ma prezint cu martorul la politie / parchet , care a vazut ce s-a intamplat dar nu dispun momentan si de alte dovezi

De regula,plangerea se sustine cu probe,eventual martori pe care ii indicati dvs,
urmand ca procurorul sa dispuna daca este necesara audierea acestora
Depinde ce urmaresti, in ce relatii esti cu cel care ti-a "citit" corespondenta si cat de adevarata este povestea. Stii cum este cu cine sapa groapa altuia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei tatami2013 tatami2013 Acum cateva luni de zile am observat ca nu mai gasesc in cutia postala corespondenta ( scrisori, facturi utilitati,etc.,etc.) . Am schimbat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Plangere penala privare de libertate alexandra1989 alexandra1989 Vreau sa depun o plangere penala pentru privare de libertate. Fapta s-a intamplat recent deja am facut plangere la politie dar nu am vazut nici un rezultat. Am ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa lilicrin lilicrin As dori sa stiu daca cineva semneaza un act , o corespondenta in numele meu poate fi pedepsit prin lege? Daca raspunsul este afirmativ ma puteti ajuta va rog ... (vezi toată discuția)