avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Etaj construit fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Etaj construit fara autorizatie de constructie

Am construit in2005 , 60m patrati peste un parter care il aveam construit legal din 1985 de bunicul meu ,,problema este ca eu nu am avut nimic ptr. a face constructia din 2005 ,,,,,,,..deja locuiesc acolo platesc impozit si pe acei metrii pe care i-am construit in2005
,,,,metri ,imi apar si pe fisa de patrimoniu care am cerut-o de la primarie ca si cladire de locuit din 2007,,,,
Cel mai recent răspuns: BADNIC4 , utilizator 08:01, 23 Aprilie 2011
Deoarece supraetajarea a fost realizata far a avea autorizatie de construire, aceasta este o contraventie continua potrivit art,13 din O.2/2001 PRIVITOR LA CONTRAVENTII.
Este contraventie continua(nu se aplica termenul de 2 ani) deoarece constructia nu a fost finalizata, printr-un p.v receptie, prin care v-a putea fi si intabulata.Este o problema f. mult discutata si pusa si in discutie in decizii ale CURTII CONSTITUTIONALE cu privire la legalitatea art.13 al O.2/2001 si al L.50/1991 cu privire la constatarea finalizarii constructiei.
Rezolvarea este sa cereti autorizatie de construire, dupa ce veti face un plan cu noua constructie, si va depinde de primarie daca va considera aceasta constructie ca fiind conf.art.2 din L.50/1991(deci ca si cum ar fi acum cerut prima data autorizatie) sau va fi considerata conf.O.1430/12005 art.56-cand va va trebui un raport de specialitate cu privire la rezistenta cladirii.Instanta nu este competenta sa se pronunte asupra lucrarilor de constructie , in lipsa unei constatari ale unui serviciu de special;itate(I.S.C sau DEPARTAMENTUL DE URBANISM, al U.A.T-lucru valabil si pentru plangerile in instanta privitoare la lucrari executate fara autorizatie, acestea trebuind sa fie constatae de organele de specialitate mentionate mai sus-este ca unn fel de expertiza care ii arata judecatorului ca acea constructie corespunde sau nu, pt.a se putea pune in discutie in instanta.
Deci rezolvarea este autorizatia de construire pentru extindere, luata de la primarie.
am inteles,dar tot acolo la alin.3scrie"Prescriptia opereaza totusi daca sanctiunea
nu a fost aplicata in termen de un an de la data
savarsirii, respectiv constatarii faptei, daca prin lege nu se dispune altfel."

iar cei de la primarie in 2007-8 au venit si au masurat casa modificand la primarie din ce este facut acel etaj (eu figurand la primarie pana atunci acolo cu mansarda)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare si extindere magazin fara autorizatie de constructie cristian86 cristian86 Am facut un credit si am inchiriat un magazin darapanat care avea cam 9mp. Pe acesta l-am renovat corespunzator si l-am extins cu cativa metri ... (vezi toată discuția)
Constructie casa fara atorizatie de cosntructie sorindan24 sorindan24 buna ziua ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi legate de o constructie realizata in anul 2012 fara autorizatie de constructie,pentru ca intentionez sa fac ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)