avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furtul din necesitate ( foame)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furtul din necesitate ( foame)

As dori sa stiu daca in romania exista vreo lege in vigoare in baza careia poti fura mancare fara sa fii pedepsit ( din stricta necesitate) si in cantitati mici ( de ex un mar, un ou, un pachet de biscuiti ). Exista vreo expresie latina care sa exprime sau sa catalogheze acest tip de furt? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 12:35, 8 Noiembrie 2011
Furtul este furt si trebuie tratat ca atare indiferent ca este un ou, o paine sau o masina. Se creeaza un precedent.
Principiul de baza (popular-adica inteles de orice cetatean),al infractiunii de furt (calificat ori recidivant) este urmatorul:
-""Astazi furi un Ou,iar maine poti fura un Bou""
"
Deci,fapta in sine a furtului ramane catalogata ca furt din bunul altuia !

Am vazut condamnari si pentru un stiulete de porumb !......

Invocarea Foamei ,ramane doar un ""supliment declarativ motivant"" ,care poate fi luat in considerare ori nu ,de catre legiuitor.

As dori sa stiu daca in romania exista vreo lege in vigoare in baza careia poti fura mancare fara sa fii pedepsit ( din stricta necesitate) si in cantitati mici ( de ex un mar, un ou, un pachet de biscuiti ).

Asta ne-ar mai lipsi... o lege care sa reglementeze furtul.
Si mie imi este zilnic foame (pe la pranz asa imi vine sa musc si din birou uneori) si totusi nu m-am gandit niciodata sa fur mancare din supermarket.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt cablu nelu1976 nelu1976 ce pedeapsa poate lua un individ care a fost prins furand cablu ....?mentionez ca mai avea si 1 an suspendare pentru tentativa de furt si era in perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Spargere geam - faptuitori sub influenta alcoolului, consecinte Gabriel1993 Gabriel1993 Buna Ziua numele meu este gabriel si am o mare problema . Acum cateva zile eram cu prieteni mei ( eram 3 + 1 minor ) intr-un bar am baut cateva pahare ne-am ... (vezi toată discuția)
Furt pe timp de noapte,adica magazin spart alis04 alis04 prietenul meu impreuna cu un alt baiat au fost prinsi cand au spart un magazin....nu aveau produsele la ei dar se aflau langa magazin.au recunoscut fapta si ... (vezi toată discuția)