avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva unui complet de judecatoridin ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva unui complet de judecatoridin Tribunal,,Instanta Competenta???

Daca prin acte doveditoare, in fata instantei penale competente, faci dovada ca solutia data atat in instanta de fond cat si in instanta de recurs, a fost pronunte hotarari cu rea-credinta, fara a respecta drepturile invocate recunoscute prin lege si stabilite si judecatoreste, si in faza executionala din cauza, judecatorului de la fond cat si cei trei judecatori de la recurs, cel in cauza nu poate intra in drepturile prevazute prin Titlul Executoriu pus pe o Sentinta Civila definitiva si irevocabila, va intreb... Care este instanta competenta si care sunt pasii exacti de urmat.. Va multumesc..#-o
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 20:24, 16 August 2011
Eu va inteleg , dar trebuie sa uzitati de toate instrumentele legale si apoi cei la care va referiti au timpul sa afle despre CEDO sau despre alte organisme internationale.
Mentalitatea se schimba prin acte legale emise de respectivele organisme , nu prin discutii despre ele.
Deci este vorba despre fapte juridice concrete.
Restul sunt consecinte care decurg sau care pot decurge din nerespectarea legii.
Se bate saua la noi cu lozinca Stat Democrat,,,,dar insasi Presedintele Tarii vorbeste de marea coruptie in sistem. Or, cum sa mai vorbim despre respectarea drepturilor omului, cand anumiti factori de raspundere se preteaza la nimicuri si da solutii fara temei legal fara a se sprijini pe vreo dispozitie legala ci pur si simplu face o apologie a "strutului'', si mai mergi si in calea de atac...unde cei trei "crai ai dreptatii', iti admite verbal in sedinta publica "..da!!! ...asa este aveti perfecta dreptate...."" Dar ce am uitat eu de fapt cand instanta de fond s-a pronuntat a fost Sarbatorile Craciunului si ale Anului Nou"", nesansa m-a urmarit, cand s-a pronuntat instanta de recurs, s-a Sarbatorit Sfintele Sarbatori de Paste.. Eu cand am zis ca unii se preteza la o damingeana de vin, sau un sold de porc, sau un miel si cateva oua si 1 litru de lapte... o zic cu precizie. Stiti proverbul "fiecare pasare pe limba ei piere si, gura pacatosului adevar graieste..etc.."=D>
r.gabi a scris:

Nu exista hotarari pronuntate cu rea credinta , ci cu incalcarea legii.
Incalcarile legii in hotararile pronuntate , trebuie sa fie evidentiate prin alte hotarari de instantele superioare in grad jurisdictional , in urma exercitarii cailor legale de atac ordinare sau /si extraordinare


"Nu exista hotarari pronuntate cu rea credinta"?
Unii judecatori nu au nici macar bun simt de a intui justitia, deci legea, si nu poate fi vorba decat de vointa malitioasa, sau rea-credinta, daca nu-ti exerciti obligatia de a cunoaste legea ca judecator:

Din hotararea mea judecatoreasca:
"Cat priveste eliberarea carnetului de munca instanta constata ca aceasta cerere este nefondata, sens in care o va respoinge dar nu pe care le exceptie cum s-a invocat, ci ca pe o aparare de fond, deoarece parata a trimis prin curier reclamantului acest act personal la data de 23.12, conform dovezilor de la filele 141-142 din dosar, reclamantul semnand personal de primire ceea ce dovedeste chiar reaua sa credinta in ceea ce priveste indepliniera acestei obligatii chiar inainte de formularea actiunii."

Presedintele instantei Litigii de Munca Bucuresti unde m-am judecat in fond, si doi asistenti judiciari

Data suspendarii contractului individual de munca a fost 11.09
Data emiterii deciziei de concediere disciplinara a fost 09.10
Data comunicarii deciziei de concediere disciplinara a fost 17.11
Data eliberarii carnetului de munca a fost 23.12!

Cu mentiunea ca am fost in persoana la sfarsitul lunii octombrie sa ridic decizia de concediere si carnetul de munca si am fost refuzat, drept care am angajat avocat si i-am dat in judecata sa-mi dea decizia s-o contest si sa-mi dea cartea de munca.

Aduc la cunostinta instantei de fond legea pe care a ignorat-o in favoarea paratei:
Decretul nr. 92 din 16 aprilie 1976 privind carnetul de munca:
Art. 6 (1) Modificarile intervenite in executarea contractului de munca, dupa intocmirea carnetului de munca, se inscriu in acesta in termen de 15 zile de la data producerii lor.
Art. 8 (2) Impotriva masurii luate potrivit alin. (1), precum si in cazul neeliberarii carnetului la incetarea activitatii, titularul carnetului de munca se poate adresa cu plingere la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul unitatea care a luat masura respectiva, in termen de 30 de zile de la data comunicarii.
Art. 23 (1) ...constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1000 lei:
c) neinregistrarea in carnetul de munca, fara motive temeinice, in termenul prevazut de lege, a schimbarilor intervenite in situatia titularului carnetului, precum si neeliberarea carnetului la data incetarii raporturilor de munca.


Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
justice123, utilizator
Pentru raspuns la subiect, a se citi raspunsul meu din acest subiect:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
justice123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea legii handsu handsu Care este procedura in cazul in care instantele (fond si recurs ) nu au respectat o norma esentiala , de baza ,si s-a pronuntat o hotarare definitiva , dar ... (vezi toată discuția)
Urmãtoarea cale de atac dupã recurs acsa88 acsa88 Buna seara.Am pierdut recursul,s-a hotarat mentinerea sentintei data de tribunal.Doresc sa stiu care este urmatorul pas in justitie. Multumesc. (vezi toată discuția)
Hotararile pronuntate in recurs se pot ataca si se comunica la domiciliu? Pasare1 Pasare1 Nefondat Solutie: Respinge, ca nefondat recursul formulat de catre reclamant impotriva judecatoriei. Respinge ca nefondata cererea intimatului privind ... (vezi toată discuția)