avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hartuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hartuire

In urma cu doua luni sotia mi-a cerut sa plec din locuinta, inchiriata,pe motiv ca are nevoie de timp sa se gandeasca la relatia dintre noi.Simtind ca ce va nu este in regula am refuzat.Dupa cateva zile profitand de vizita fratelui ei au procedat amandoi la evacuarea mea fortata din casa.In tot acest timp am sperat ca va reveni la ganduri mai bune dar in schimb in momentul in care am sunat la usa ptr. a discuta cu ea m-a amenintat cu plangere penala ptr. hartuire.Pot fi acuzat de asaceva si cum pot avea acces in locuinta fara a incalca legea.Mentionez ca nu exista contract de inchiriere.Legal nu locuiesc nici eu nici sotia in locuinta mai sus mentionata.
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 20:37, 1 Iulie 2008
nu exista infractiune de hartuire in situatia ta.

da. ai dreptul sa intri in locuinta.
1. cheama politia .. si se poate rezolva pe loc

sau
2. apeleaza la un avocat pt. a inainta o ordonanta presedintiala in fata judecatoriei.
sau
3. formuleaza o plangere penala pentru infractiunea de tulburare de posesie.

Sau toate trei cumulate :)

Va multumesc ptr.raspuns dar nu am gasit nici o explicatie clara, vis-a-vis de cazul meu,la tulburare de posesie.
Cel mai bine este sa introduceti o ordonanta presedintiala prin care sa solicitati instantei să dispună restabilirea situaţiei de fapt, anterioară săvârşirii abuzului de catre sotia dvs.

in ceea ce priveste, tulburarea de posesie este vorba de dispozitiile art.220 C.pen. , si anume:
Art. 220. - Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 1 se săvârşeşte prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte de două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală
da elis, dar totusi mai putem spune de tulburare a posesiei, din moment ce userul zica ca nici el nici sotia lui, nu locuiesc cu forme legale? probabil au inchiriata o locuinta "pe vorbe"... chiar e interesanta situatia.

pt. user: eu va propun sa va adresati politiei, e cea mai simpla cale de a reintra in locuinta.
Am facut si acest lucru. Dupa o discutie aprinsa cu sotia ne-am hotarat sa mergem impreuna la secti de pol.Acolo am discutat cu un politist care ne-a cerut cate o declaratie .Prima a intrat sotia.Nu stiu sigur ce a declarat ea dar dupa ce a iesit din birou politistul m-a atentionat ca as putea fi cercetat ptr.hartuire.La cererea lui de a da si eu o declaratie am refuzat ptr.ca nu cunosteam legea cu privire la hartuiala.Acum inteleg ca vrut doar sa ma intimideze.Asa ca nu vad cum m-ar putea ajuta politia.Va mai mentionez ca nu au existat violente fizice intre mine si sotie doar certuri domestice.
Va multumesc din suflet ptr.informatii.

Alte discuții în legătură

Cateva sfaturi va rog pentru ca nu mai stiu ce sa fac laur_fly_85 laur_fly_85 salutare...am cumparat o masina in septembrie 2007...am cumparato de pe firma si am primit chitantza si factura de la firma respectiva.de la patronul ... (vezi toată discuția)
O persoană al cărei nume nu îl cunosc și care refuză să mi-l spună îmi ocupă un imobil. cum o evacuez? executorii cu care am vorbit mi-au spus că nu pot face asta în lipsa numelui evomarcel evomarcel Un imobil pe care il detin este ocupat in prezent fara drept de catre o persoana al carei nume nu il cunosc, si refuza sa mi-l spuna. Cum pot afla numele ... (vezi toată discuția)
Obstructionare acces in locuinta coproprietate stefan8 stefan8 Buna seara! Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce se intampla in cazul in care unul dintre soti ii blocheaza celuilalt, in mod voit, accesul in locuinta detinuta ... (vezi toată discuția)