avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Zilieri pentru santier
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Zilieri pentru santier

Buna ziua

Sunt particular din Bucuresti si doresc sa-mi izolez si varuiesc casa. Am gasit patru muncitori care pot sa ma ajute. Lucrarea ar dura aproximativ trei saptamani.

Cum sa-i inregistrez ca zilieri. Ce taxe si unde trebuie sa platesc? In ce termen trebuie sa actionez?


Toate ce am citit despre noul Cod al Muncii sa refera la firme/persoane juridice. Eu sunt persoana fizica dar nu vrau sa stau cu frica.

Va multumesc



Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:39, 4 Iulie 2011
Contract sa faca cu o firma de prestari servicii care ofera si garantie pe lucrare pe baza de contract si factura si atunci totul e legal ....
Cei care ar putea sa-si bage nasul sunt cei de la fisc, dar pana cand nu se face dovada transerului banilor nici ei nu pot face nimic.
La plata incheiati un act intre dvs. si executanti prin care ei se obliga sa achite toate taxele si impozitele aferente venitului realizat. Am auzit ;) ca se practica si in cazul persoanelor de serviciu si salubritate, instalatori, electricieni etc. in cazul asociatiilor de locatari pentru sumele platite din fondul de rulment, atat pentru evidenta cheltuielilor cat si pentru acoperire.
Actul de mana insa nu tine loc de certificat de garantie, in special pentru viciile ascunse descoperite ulterior

Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
k_2, utilizator
Sunt pers. juridica si am nevoie pt. o saptamana de un meserias, (nu muncitor necalificat) pt a executa o lucrare. Este vorba despre o imprejmuire a unui teren, iar meseriasul este un sudor. Nu am nevoie de garantie la lucrare, iar daca contractez lucrarea cu o PFA, SC, etc. costurile se vor dubla. Cred ca art. 1 din lege ar trebui modificat, deoarece zilier poate fi si un muncitor calificat, care nu are loc de munca si executa ocazional lucrari.
jenicaprod a scris:

Sunt pers. juridica si am nevoie pt. o saptamana de un meserias, (nu muncitor necalificat) pt a executa o lucrare. Este vorba despre o imprejmuire a unui teren, iar meseriasul este un sudor. Nu am nevoie de garantie la lucrare, iar daca contractez lucrarea cu o PFA, SC, etc. costurile se vor dubla. Cred ca art. 1 din lege ar trebui modificat, deoarece zilier poate fi si un muncitor calificat, care nu are loc de munca si executa ocazional lucrari.


aveti perfecta dreptate, dar eu va intreb cat se poate de omeneste ca sa muncesti legal si nu la negru de ce eu meseriasul nu mi autorizez meseria ? , de ce eu beneficiarul trebuie sa incalc legea si sa l platesc la NEGRU nu conform legii ? pe urma cititi obligatiile proprietarilor indiferent ca e persoana fizica sau juridica, legal ITM pe oricine gaseste in sediu/proprietate il legitimeaza si se prezinta calitatea persoanei : client, colaborator salariat , ruda sau om la negru in baza unei declaratii scrise, eu va dau un sfat cetatenesc"minciuna are picioare scurte" nu o sa putem la infinit sa fugim de lege undeva ulciorul se va sparge oricum. CUM vreti sa combatem munca la negru noi cetatenii platim banii multi si noi ne furam pe noi, eu nu mai inteleg nimic, pe cuvant! eu platesc taxe an de an ca sa ce sa ma mint ca nu mai platesc, bag in buzunar banii ca e mai bine ce viata este asta ,ce stat te accepta asa?serios acum traim in Romania, maine putem tari in GERMANIA ma va accepta asa!

eu nu vreau sa par rautacioasa dar un OM in urma experientei parcticata si dovedita are o reputatie si se dezvolta in viitor, eu am lucrat dar nu am acte din start va fi un om care va regresa,simtiti ca voluntar noi cei care ii platim la negru gresim ii distrugem viitorul- fara acte nimeni nu l va sustine, multi vor sa muncesca in strainatate si imi spun ca ei au experienta dar nu au vechime pe acte fac referire la PFA si SRL , cine ii crede? NEAMTUL, UNGURUL nici vorba ei spun conform legii imi aduci formularul .... deci el nu te judeca , e diplomat in relatie.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
doradragan, utilizator
Ideea era alta...de ce sa contactez o firma si sa platesc 3000 euro (sa spunem) cand caut un meserias care face cu doar 800 euro acelasi lucrare, Poate dureaza mai mult si nu iasa la fel insa ecomomisesc o suma importanta de bani ... si cum sa fac sa fie "legal " ?

Alte discuții în legătură

Angajator Leordeanu Leordeanu Am de facut lucrari de constructie la casa proprietate . Doresc sa colaborez cu meseriasi autorizati (pfa),care este forma contractuala ?. Pot angaja si ... (vezi toată discuția)
Zidar - munca la negu? Laura665 Laura665 o persoana fizica ce plateste o alta persoana sa-i zideasca peretii unei case risca sa fie amendata pentru ca a angajat persoane la negru? dar zidarul, risca ... (vezi toată discuția)
Muncă cu zilieri manuyel manuyel Bună ziua. Am o întrebare legata de munca cu zilieri. Lucrez în domeniul agricol ,având teren în proprietate și cu contract de comodat. Pentru ... (vezi toată discuția)