IN 5 iunie 2004 a decedat mama mea. La 1 iulie 2004 am anuntat firma de cablu tv-post ca cer rezilierea contractului facut de mama si ei, si am platit integral si luna iulie 2004 asa cum mi s-a cerut .
Azi 30 iunie 2008 am primit o notificare prin posta, trimisa de o firma de recuperari credite si semnatade un avocat, prin care i se cere mamei mele sa plateasca firmei de cablu TV-POST, suma de 60 romi, suma restanta+ taxa firmei de recuperare.
Cum e posibil ca dupa 4 ani de la decesul mamei sa i se mai ceara bani?
Buna ziua!
Simplu!
Firma de cablu a ratacit evidentele.
Solutia: Puneti o copie de pe chitanta prin care spuneti ca ati platit debitul in plic si trimiteti-o la firma de recuperari creante.
Ramane la alegerea dvs. daca in plic le puneti si dovada ca mama dvs. a decedat acum 4 ani.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Silviu, nu este suficientă dovada decesului titularului şi plata abonamentului TV pe luna x din anul Z.
Este necesară solicitarea în scris a rezilierii contractului încheiat cu furnizorul. Dacă nu se face dovada că s-a solicitat rezilierea care va opera în luna următoare depunerii cererii, este normal ca furnizorul să solicite plata abonamentului pentru perioada scursă până la data neplăţii şi sistării furnizării serviciului de către operator.
JH are dreptate, dacă este vorba despre plăţi succesive, lunare, fiecare plată are termenul ei de prescripţie, astfel că vă recomand să luaţi legătura cu recuperatorul, să-i explicaţi situaţia, să-i prezentaţi actele pe care le deţineţi şi să vedeţi situaţia pe care o au ei.
Nu semnaţi nimic.
Solicitaţi să vă comunice în scris izvorul datoriilor, pe termene scadente şi pe sume, în mod detaliat. Apoi, studiaţi bine aceste sume şi le eliminaţi pe cele care sunt prescrise. De asemenea, vă recomand să citiţi cu atenţie fiecare clauză contractuală din contractul de furnizare a serviciului şi veţi vedea acolo dacă vă puteţi lega de ceva pentru a invoca neplata serviciului pretins a fi prestat. După ce vă veţi edifica cu privire la legalitatea pretenţiilor operatorului, veţi acţiona în consecinţă. ;)
buna dimineata,
am fost si m-am interesat la firma TV-post si mi s-a spus:
-nu mai au nici o evidenta a rezilierilor de acum 4 ani;
- din baza lor de date reiese ca la data de 1 septembrie 2004 s-a sistat si sigilat cablul pentru neplata, deci s-a reziliat contractul
-figureaza data de 10 septembrie 2004 ca fiind ultima data pana la care trebuia platita datoria de 47,8 ron
Dar nu stiu de ce nu apare cererea facuta de mine??
De ce nu apare plata facuta, inclusiv luna cand am reziliat contractul?
Imi spun ca de atunci si pana azi s-au schimbat atatia operatori la ghiseu iar problema nu mai este a lor ci a mamei cu firma de recuperare debite.
În situaţia dată, prescripţia a operat cu succes :D, astfel încât nu vă mai bateţi capul şi lăsaţi-i să vorbească, deoarece intervenţiile acestora sunt doar pentru a vă speria ca să plătiţi.
Nu vă pot da în judecată, obligaţia de plată fiind prescrisă la 10.09.2007.
Viaţa e frumoasă, nu-i aşa? ;)
Factura telefon
dan-d
contractul a fost facut de catre tatal meu in 2003 si inchis de catre firma de telefonie in 2004 din causa neachitarii acesteia .Suma este de circa 200 ron ... (vezi toată discuția)