avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CIM cu 1 zi/pe luna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CIM cu 1 zi/pe luna

care sunt conditiile si posibilitatile (de a face pontaj , contributii salariale ..)
CIM cu 1 zi pe luna ?
Cel mai recent răspuns: Valentin_sandu1969 , utilizator 19:58, 11 Mai 2011
ady28 a scris:

pentru k-2 : lamuriti-ma si pe mine va rog de ce spuneti ca lucratorul desemnat ssm trebuie sa lucreze norma intreaga? multumesc anticipat



De la 01.07.2011 intra in vigoare aceasta prevedere adusa Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.319/2006 ... modiifcare adusa prin HG nr.955/2010.
Faceti contractul de munca exact asa cum lucreaza. O zi pe luna, mentionati care zi si intre ce ore va lucra, iar in pontaj scrieti exact ca si in contract: prezent in ziua respectiva si pontat cate ore a lucrat. Legea permite incheierea de contracte de munca cu program flexibil. Deci in cazul de fata salariatul va lucra 5 ore /sambata(ex.) si 5 ore/ luna si asa o sa-l pontati. Aveti grija, insa, ca in ac. caz salariatul nu poate efectua munca suplimentara, decat in caz de forta majora.
pentru freeelis : lamuriti-ma din 01.07.2011 se modifica art.20 ?eu am gasit 12 luni trecute la art.II din HG955/2010 #-o
va multumesc anticipat
art.I pct.15 din HG nr.955/2010 : Articolul 23 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"ART. 23
(1) Serviciul intern de prevenire şi protecţie trebuie să fie format din lucrători
care îndeplinesc cel puţin cerinţele prevăzute la art. 49 sau prevederile art. 51^1 şi, după caz, alţi lucrători.
(2) Conducătorul serviciului intern de prevenire şi protecţie trebuie să
îndeplinească cerinţele prevăzute la art. 50 sau prevederile art. 51^1 lit. b).
(3) Începând cu data de 1 iulie 2011, serviciul intern de prevenire şi protecţie
trebuie să fie format din lucrători care au contract individual de muncă cu normă
întreagă încheiat cu angajatorul."
Domnilor, dak am c.i.m.ku juma d norma si m i se impune sa stau 8 ore/zi si ma mai kiama si sambata la munka fara sa m i se dea liber ulterior sau sa ne plateaska se poate?
De asemenea am si kontrakt d komision pe kare il face raspunzator ptr orele suplimentare(dar in acest kontrakt nu e stipulat nimik de ore suplimentare)se poate? Multzumesk

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum angajez corect o persoana fizica pt. curatat zapada ? petschovschi petschovschi Avind in vedere ca in cazul ninsorilor Asociatia de proprietari are obligatia sa curete trotuarul din jurul imobilului am decis sa angajam o persoana care sa ... (vezi toată discuția)
Legea zilierilor - interpretare art 4 - (5) ContSters187575 ContSters187575 Speta este urmatoarea: administrez o firma de curatenie. Se intampla sa mi se solicite o oferta de curatenie, lucrare pt care am nevoie, spre exemplu, de 1-4 ... (vezi toată discuția)
Forme legale pentru angajati johndough johndough Buna ziua, Detin o firma de curatenie si in acest moment intampin o problema legata de formele legale pentru angajati, si anume: pe langa angajatii cu CIM, as ... (vezi toată discuția)