Buna ziua,
As dori sa aflu mai multe despre ce inseamna rejudecarea unui proces de partaj bunuri comune,ce dureaza de 4 ani.
Procesul de partaj bunuri comune a ajuns la Curtea de Apel si aceasta a retransmis dosarul la Judecatorie spre rejudecare din cauza unui viciu de procedura....nu stiu care ar fi acest viciu de procedura???
Ce se intampla de acum, se vor cere martori noi sa fie audiati , se vor cere documente noi sau se judeca dupa documentele aflate in acest moment la dosar?
Va multumesc mult.
Art. 319
(1) Contestatia se introduce la instanta a carei hotarare se ataca.
(2) Contestatia se poate face oricand inainte de inceputul executarii silite, iar in timpul ei, pana la implinirea termenului stabilit la art. 401 alin. 1 lit. b) sau c). impotriva hotararilor irevocabile care nu se aduc la indeplinire pe cale de executare silita, contestatia poate fi introdusa in termen de 15 zile de la data cand contestatorul a luat cunostinta de hotarare, dar nu mai tarziu de un an de la data cand hotararea a ramas irevocabila.
Art. 323
(1) Cererea de revizuire se indreapta la instanta care a dat hotararea ramasa definitiva si a carei revizuire se cere.
(2) in cazul art. 322 pct. 7, cererea de revizuire se va indrepta la instanta mai mare in grad fata de instanta sau instantele care au pronuntat hotararile potrivnice. Cand cele doua instante care au dat hotararile potrivnice fac parte din circumscriptii judecatoresti deosebite, instanta mai mare in grad la care urmeaza sa se indrepte cererea de revizuire va fi aceea a instantei care a dat prima hotarare.
av. vasilescu
:offtopic: Nu vad logica repetarii, poate scriem toti acelasi mesaj. Va rog sa-l editati daca observati ca atin scris in acelasi timp cu cineva articole de lege similare, multumesc.
Nu cred ca sunt sanse mari sa defaceti o astfel de hotarare data de Curtea de Apel, nu ne-ati spus nici motivatia... ca sa vedem de ce si cum...
Dar cred ca astfel de atacuri pe calea contestatioei sau revizuirii duc numai la puierderea de timp suplimentar, chiar cand sunt facute de avocat... iar daca nu aveti avocat nu ar fi indicat sa porniti caci este foarte tehnica o astefl de cale de atac, se poate face discutie de procedura (de fapt aceasta discutie e esenta caii de atac) si nu vad cum puteti intelege, darmite sustine.
Sau... va trebuiie o pregatire in procedura civila, dar asta nu inseamna sa cumparat si/sau sa memorati Codul de procedura, ci sa stiti sa-l interpretati.
E dificil, ori va angajati aparator pentru calea asta, ori macar mergeti la unul sa va redacteze calea de atac si sa va explice care va sunt sansele.
Bafta!