avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca

Buna ziua
As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca.

Avem citeva apartamente luate prin banca si care nu si-au mai platit nimic.
Unul din ele va fi scos la licitatie in citeva zile.
Desi exista privilegiu imobiliar si urmeaza sa avem si o hotarare judecatoreasca ni s-a comunicat de executorul bancar ca degeaba avem intrucat banca are ipoteca de rang 1 si numai dupa ce isi recupereaza banca daca ar mai ramane abia atunci se vor mai recupera bani.

Adica pe scurt din cauza crizei banca nu are sanse de recuperare decat de 30% din suma iar noi nimic din cele 6500lei suma curata fara penalizari intrucat nu s-au aplicat pana de curand?

Locatarii problema in cazurile de fata nu au bunuri si nici alte venituri si normal nici macar nu au locuit aici vreodata.Toti si-au cumparat case de vacanta ca doar se dadea credit cu orice grad de indatorare.

Asadar in toate cazurile cind apartamentele sunt cumparate prin banca daca locatarul nu plateste noi asociatia nu mai recuperam nimic? :((

Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
unlocatar, utilizator
Apartamentul executat in s-a vandut cu aproximativ 60% din pretul pietii (55% din pretul evaluatorului), dar suma a fost suficienta sa acopere toate datoriile, primind si fostii proprietari o parte din bani.
adriantot a scris:
Dar, atentie, la vanzarea apartamentului, cumparatorul a virat banii in contul executorului. Executorul ne-a convocat si-a intocmit un proces verbal de repartizare a sumelor. S-au repartizart (prin acel PV) sume asociatie, bancii, la finante, primarie... Numai ca banii prevazuti in privilegiul asociatiei s-au retinut, pastrat in contul executorului pana ce asociatia a obtinut in instanta o hotarare pentru sumele pretinse. Aveam deja proces deschis.

Asa si trebuie, este procedura legala.

w_v_w_v a scris:
poate mentiona in notificare si articolul 1722 specificat de dumneavoastra?

Bineinteles.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Speram sa nu ramanem fara bani.La noi banca are de recuperat o suma mare intrucat a platit doar cateva rate.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
unlocatar, utilizator
nu va intereseaza cat are de recuperat banca. Daca privilegiul dvs e inscris in CF aveti prioritate, chiar si in fata ipotecii.
In cazul in care nu va distribui sumele conform legii, veti contesta procesul verbal de distribuire a sumelor si instanta va va da dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar cccatalin cccatalin Buna ziua, am depus un privilegiu imobiliar pe un apartament scos la licitatie. s-a vandut apartamentul cu suma de 40000 iar la banca era evaluat la 80000. ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)