In luna februarie a acestui an am semnat un angajament cum ca platesc o suma in mod constant in fiecare luna pana ce imi achit datoriile restante la asociatie. Suma totala era de 9700 ,jumatate din suma reprezentand penalizari.
Totusi la ora actuala sunt la aceeasi suma desi eu am dus in fiecare luna banii respectivi..Stiind ca duc lunar banii asteptam sa scada suma restanta cu cat de putin.. .supriza a venit mai tarziu cand am descoperit ca bat pasul pe loc la suma restanta.
Desi au fost luni de iarna, factura pe o luna nu poate atinge suma de 5 care eu o duc lunar la asociatie.
Pe chitanta din luna a 3-a scrie 500 ron achitat reprezentand restanta.si pe spatele ei suma totala restanta de 9234 ron scrisa de persoana de la asociatie.
In luna a 4-a aceiasi 500 ron si pe verso 8983 ron suma totala restanta .
In luna a 5-a datorita unor probleme am dus doar 300 ron si pe spatele chitantei nu s-a mai scris nimic si nu am observat.
in luna a 6-a am achita tot 500 ron .
Observand ca suma scade de la luna a 3 la a 4 am zis ca e oki si nu am mai dat importanta afisierului urmand sa ma tin de achitat suma promisa pana scap de datorii.
In luna a 5-a am dus doar 300(din probleme finaciare) avand de plata o suma mult mai mare datorita unei defectiuni a masinei de spalat si rezultand o suma de achitat de 322 ron.
Sumele de pe foaia de la afisier pe luna a 4-a sunt:
Luna curenta 322 ron Restanta 4646 ron Penalizare 4494 ron s Total de 9464 ron ! ?:-/
Pe spatele chitantei din luna aprilie a scris clar 8983 domnisoara de la asociatie.
In luna a 6-a am dus iar 500 ron cu specificatia reprezentand restanta ca si pe restul chitantelor.
Pe foaia de la afisier sumele sunt :
Luna curenta 117 Restanta 4969 Penalizare 4693 Total9780 X-( :O
Sumele care erau in scadere au crescut din nou in ultime 2 luni la nivelul initial din februarie cand am semnat angajamentul.Imi poate explica si mie cineva ce se intampla? Pt ca la asociatie mi se tot repeta ca au fost luni de iarna si ca pe luna a patra am avut 322 de achitat.
Din cate stiu eu atunci cand pe chitanta scrie ca e suma restanta .. restanta nu creste ,scade cu o suma rezultata din suma adusa (500 ron minus cheltuieli).La mine crescand mult si restanta desi au mai ramas restanti 20 roni ,penaliazarea care este normal sa fie + suma restanta din luna precedenta si totalul ajungand la punctul de plecare.
Nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac.Apreciez orice parere, sugestie care ma poate lamuri .
Buna ziua! Intervin si eu cu o intrebare tot legat de restante la asociati: dpdv legal au voie sa intrerupa apa rece la scara daca datoriile sunt de aproximativ 3500 inlcusiv penalitati?
Multumesc!
@constantin p
Cereti-i administratorului sa va detalieze totalul restantei, in sensul sa va spuna pe fiecare luna intretinerea datorata , penalizarea aferenta. si suma achitata conform chitantelor.
Solicitati administratorului sa va dea un xerox de pe fisa individuala a apartamentului dvs. unde ar trebui sa se regaseasca inscris debitul din lista de intretinere, penalizarea pe fiecare luna si chitantele cu care ati achitat debitele stabilite.