avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general penalitati intarziere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

penalitati intarziere

Care este procentul pentru penalitati de intarziere la neplata sanatatii?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 15:05, 7 Mai 2011
In prezent, nivelul dobânzii de întârziere este de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere și poate fi modificat prin legile bugetare anuale.
Nivelul penalitatilor de intarziere este stabilit astfel :
- daca stingerea se realizeaza in primele 30 de zile de la scadenta, nu se datoreaza si nu se calculeaza penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale principale stinse;
- daca stingerea se realizeaza in urmatoarele 60 de zile, nivelul penalitatilor de intarziere este de 5% din obligatiile fiscale principale stinse;
- dupa implinirea termenului de 60 de zile, penalitatea va ajunge la 15 % din obligatiile fiscale principale ramase nestinse.

Penalitatea de intarziere nu inlatura obligatia de plata a dobanzilor.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
Cornelia Tulpan, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea penalitatilor cris2279 cris2279 Pentru intarzierea platii impozitului, ce valoare are penalizarea/zi ? (vezi toată discuția)
Penalizari neplata tva cristina_71 cristina_71 Buna ziua. intrebarea mea este ce se plateste pentru tva restanta din 2011.In urma unor regularizari rezulta un debit la TVA datorat din august 2011.Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Intarziere plata tva nelisisuf nelisisuf buna ziua, mi-am facut si eu de curand un pfa prin care desfasor activitati comerciale si trebuie sa platesc tva-ul luna asta insa nu cred ca voi putea decat ... (vezi toată discuția)