avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Anuntare concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Anuntare concediu prenatal

Buna ziua! Ma intereseaza unde se anunta cand o angajata este gravida pt concediu prenatal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:30, 9 Mai 2011
Multumesc. Si daca nu anunta care pot fi consecintele?
In primul rand trebuie sa anuntati dumneavoastra, daca nu:
conform OUG nr. 96/2003
art 3, (2) În cazul în care salariatele nu îndeplinesc obligatia prevazuta la alin. (1) si nu informeaza în scris angajatorul despre starea lor, acesta este eonerat de obligatiile sale prevazute în prezenta ordonanta de urgenta, cu exceptia celor prevazute la art. 5, 6, 18, 23 si 25.

In caz de angajatorul nu anunta ITM-ul:
conform OUG nr. 96/2003
Art. 27. - (1) Încalcarea urmatoarelor dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza astfel:
încalcarea dispozitiilor prevazute la art. 4, 5, 6, art. 7 alin. (1), art. 8, art. 12 alin. (1) si (2), art. 17, 18 si art. 26 alin. (1), cu amenda de la 2.500 lei la 5..000 lei;

PS Posibil ca amenzile sa se fi actualizat.
Multumesc
1. Datoria salariatei gravide este sa anunte in scris pe angajator daca vrea sa beneficieze de drepturile legale acordate gravidei.
2. In continuare este obligatia si raspunderea angajatorului sa respecte prevederile legale. Nu salariata il controleaza daca le-a indeplinit sau nu.
Eu banuiesc ca dorea doar sa se informeze, nu sa verifice angajatorul.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt însărcinată în 19 săptămâni. de când ... Andmar Andmar Bună ziua! Sunt însărcinată în 19 săptămâni. De când am anunțat la serviciu ca sunt însărcinată, șefii mei și-au schimbat comportamentul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil amyeva23 amyeva23 Buna ziua, Lamuriti-ma si pe mine, va rog, cum se procedeaza in cazul in care esti insarcinata pentru a-ti anunta angajatorul si alte nelamuriri in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Concediu medical debut sarcina bianchina18 bianchina18 Ma aflu in urmatoarea situatie, acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata si am avut hemoragie chiar in ziua in care mi s-a confirmat sarcina iar medicul ... (vezi toată discuția)