avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere reconventionala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere reconventionala

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am fost data in judecata de un vecin , in acel dosar am formulat si eu o cerere reconventionala .Ulterior , inainte cu doua termene de incheierea dezbaterilor , mi-am retras cererea reconventionala. Astazi inainte de a ramane in pronuntare, avocatul partii adverse a cerut cheltuieli de judecata pentru cererea principala dar si pentru cea reconventionala.(4000 ron). Sunt disperata ,eu stiam ca pot retrage cererea reconventionala in orice moment fara a plati nimic. Daca ei castiga ce ma fac?Va rog dati-mi un sfat, ce sa fac? Traiesc cu un salariu de 700 roni, sunt divortata si am si un copil mic . Mentionez ca dna judecatoare mi-a dat 7 zile pentru a depune concluzii scrise .
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:59, 16 Mai 2011
Aveati posibilitatea sa cereti instantei sa aprecieze asupra cuantumului onorariului de avocat. Daca onorariul e considerat excesiv, instanta va poate obliga la o suma mult mai mica decat cea ceruta.Incercati prin concluzii, sa solicitati reducerea ,dar nu o sa ia in considerare cererea daca nu ati avut nici un fel de obiectiuni la momentul respectiv, in sedinta.
cred ca nu ati inteles bine. nu avea cum sa ceara avocatul asa ceva.stati linistita instanta daca ii va admite cererea reclamantei va dispune in mod just asupra acordarii de cheltuieli. oricum aveti calea de atac daca veti fi nemultumita de solutia instantei de fond.
athe a scris:

cred ca nu ati inteles bine. nu avea cum sa ceara avocatul asa ceva.

Dvs ati auzit de renuntarea la judecata? 246 Cod proc. civ. va spune ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere renuntare judecata mmm898 mmm898 Se poate trimite prin posta o cerere de renuntare la judecata? (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata Samulea Samulea Buna ziua Am formulat o cerere de renuntare la judecata in recursul formulat impotriva unei hotarari. Am formulat cererea de renuntare inainte de acordarea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cerere reconventionala costif costif Intr-o cauza avand obiect uzucapiune paratii au depus cerere reconventionala privind iesirea din indiviziune. Cauza principala a fost solutionata definitiv ( ... (vezi toată discuția)