avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Avocatnet 2011: Intre precar, penibil si ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Avocatnet 2011: Intre precar, penibil si ,,tabloidizare"

Realitatea cotidiana este din ce in ce mai mult "mascata" , in presa noastra , de "stiri" sau de simple "informatii" care prezinta cu lux de amanunte divorturile , scandalurile si tot ce intreprind o serie de "personaje" dubioase , cu oarecare notorietate in anumite medii "de culoare"(mai dosnice ale vietii publice) sau prin "chantanurile" oraselor mai mari sau mai mici.
O "diva" , fosta femeie de moravuri usoare , ajunsa chipurile model , o alta care iesit in evidenta prin scandaluri cu propria familie , dar mai ales prin discursul de "tata" , venita de undeva de prin mahalale , actrita , mai mult amatoare prin telenovele indoielnice , o cununie , la care a fost nas o "mare vedeta "de manele , cu dimensiuni liliputane , "balacareala puturoasa" a patronilor unor cluburi de fotbal si a unora dintre conducatorii acestui fenomen , cu insulte , agramatism ,mizerie umana desertate parca pe un galantar de dejectii , faptul ca un patron , fost oier merge la meciuri cu helicopterul , divortul altuia , constituie "stirile" zilelor noastre.
In tot acest "tambalau mediatic", cu iz de mahala nu vedem decat precaritatea umana , penibilul unor "personaje" , care nu ar avea de ce sa fie mediatizate intr-o lume nromala .
Cineva , zambind, mai mult sau mai putin amar , ar fi posibil sa zica ca "se distreaza baietii" , iar "amanuntele" acestea se vand , existand intotdeauna acea categorie interesata de ele , chiar daca de multe ori aceasta categorie este de conditie indoielnica.
Aceasta baleiere a "stirilor" intre penibilul unor "personaje" controversate sau dezavuate , care nu fac altceva decat sa isi exhibe opulenta si un anumit "fel" de "mondenitate" si "realitati" de cu miros statut de alcov, nu face altceva decat sa produca , in afara cuvenitei grimase de lehamite, indoieli cu privire la capacitatea profesionala a celor mai multi dintre producatorii si redactorii din institutiile media.
Se creeaza astfel "falsi eroi "(tate clevetitoare , patroni de mucava , "muzicanti urechisti" si multe ale feluri de "hartisti" sau de "vedete de mahala").
De fapt , se creaza si se consolideaza dezinformarea prin kitsch si prin falsitate , pana la urma se "cultiva" dezinteresul pentru o realitate sociala , de cele mai multe ori socanta si agresiva.
Cititi presa si uitati-va la televizoare pentru ca ... "nici nu stiti ce pierdeti " !!!

Edit later:

Uitasem sa mai adug un fapt si anume , acela ca exista la o televiziune sportiva , care se pare, ca are un contract mai special cu o familie cunoscuta mai ales de iubitorii fotbalului ,care isi plateste dreptul la imagine , fiind cunoscut faptul ca alta televiziune cu acealasi profil , tocmai a terminat un contract ,probabil cu clauze asemanatoare , tot cu acesti oameni.
Nu exista seara , zi sau emisiune ,fara ca unul sau toti membrii familiei sa nu isi prezinte ineptiile si incultura , insultele pogorate din mentalitatea lor si din educatia lor precara , iar mai grava , mi se pare atitudinea de servilism nedisimulat a unor tineri redactori , care sunt insultai sau facuti de multe ori de ras in public de acest grup de semidocti.
Televiziunea ia banii , oameni cu facultati sunt balacariti de catre cei trei "corifei din Pipera" , iar publicul nu are altceva de facut decat sa schimbe canalul.
Mizeria umana in toata "splendoarea" as a intitula aceasta reprezentatie trista , prezentata cu o frenezie demna de cauze mai bune de respectiva televiziune.
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 16:44, 13 Mai 2011
trope_doi a scris:


Cand cineva nu e capabil / nu are curaj sa-si traiasca viata urmareste viata altora: la TV, in reviste, de pe balcon... – dupa posibilitati...
[...]



Sunt de acord in totalitate cu afirmatia ta: doar cine nu are chef de viata lui o urmareste perseverent pe a personajelor despre care vorbim.

Pe de alta parte, stirea in sine despre un divort sau scandal etc. in prima faza o inregistram cu totii pentru ca e imposibil de ocolit - am vazut BREAKING NEWS galben pe jumatate de ecran al unei televiziuni de stiri cand a introdus cineva actiunea de divort. Iar primul interviu in direct cu paratul din dosar a adus televiziunea respectiva pe locul I ca rating pe tronsonul orar in care s-a difuzat. Money talks :yes:

Asa ca... nu avem ce face, ca tot se intreba cineva ce e de facut. Adica avem, alegem la ce ne uitam si nu ne mai gandim la cei care savureaza mass-media tabloida. Oricum nici ei nu se gandesc la noi, nu suntem interesanti. Cui ii pasa daca divorteaza contsters126200 , de exemplu?
Daca nu citesti ziarele, esti neinformat, daca le citesti, esti dezinformat. Mark Twain.


1. Presa este o marfa adica un bun economic care serveste satisfacerii unora din nevoile oamenilor fiind destinata vanzarii-cumpararii prin ceea ce este cunoscut sub denumirea de piata.
2. Nu trebuie sa fii doctor in economie ca sa iti dai seama ca daca exista o nevoie nesatisfacuta care genereaza o cerere din piata, un produs care satisface acesta cerere se va vinde si va aduce castiguri.
3. Orice comerciant urmareste castigul iar cei care vand stiri nu fac exceptie astfel incat ar fi irational sa le cerem sa incerce sa vanda stiri si programe care nu se pot vinde decat unei minoritati in defavoarea unor stiri si programe care le aduc bani pentru ca sunt gustate de majoritate.
4. Legea presei, enuntata astazi 12-05-2011 la ora 14:15 de dl. Mordechai Yishmael Buxbaum, potirvit careia: "Valoarea logica, literala si artistica a presei de orice fel evolueaza invers proportional cu rata analfabetismului sau cu cantitatea de informatii cunoscute publicului larg" arata destul de clar care este cauza caderii presei in pacatul tabloidizarii: numarul mare de persoane care stiu sa citeasca sau sunt informate afecteaza calitatea presei scrise care va trebui intotdeauna sa satisfaca gustul majoritatii pentru a supravietui. Simetric opus, daca doar membrii Academiei ar fi publicul tinta al presei si al televiziunii acestea ar fi de o ireprosabila calitate logica, artistica si literara.
5. Dupa ce l-am consultat cu privire la subiectul in discutie, dl. Mordechai Yishmael Buxbaum a declarat: "Eu respect sfatul d-lui Twain si nu citesc niciodata presa si nici nu urmaresc emisiunile de stiri pentru a nu fi dezinformat. Poate sa va para paradoxal dar prin aceasta omisiune reusesc sa fiu totdeauna cel mai bine informat dintre toti cunoscutii mei". Cred ca cei nemultumiti de calitatea presei ar trebui sa procedeze la fel ca si dl. Buxbaum.
r.gabi a scris:

Televiziunea ia banii , oameni cu facultati sunt balacariti de catre cei trei "corifei din Pipera" , iar publicul nu are altceva de facut decat sa schimbe canalul.

multumesc pentru invitatie,
Eu cred ca cea mai buna arma impotriva acestora este telecomanda,cu ajutorul ei putem vota ceea ce dorim sa vedem.Este scandalos ca pe multi ii intereseaza stiri de genul :cutare divorteaza sau cutare s-a imbatat in nu stiu ce club mie mi se par penibili.Oricum nu voi intelege niciodata interesul unora pentru astfel de stiri sau pur si simplu interesul pentru vietile altora.
O fi un sport national si bagatul nasului peste tot nu stiu ce sa zic.
Sunt lucruri mult mai importante in viata decat sa privim prin gaura cheii sau in curtea vecinului .:love1:
Problema cu"telecomanda" din pacate din punctul meu de vedere nu rezolva absolut deloc problema, e la fel cu gunoiul cand il maturi, unii il baga sub pres sa nu-l mai vada, altii il dau afara.... Problema este cum dam gunoiul afara? Cum reusim sa facem curatenie cat mai bine? Fiind asa de mult praf in jur nu va fi niciodata curat pe deplin, dar macar sa ne apropiem de o normalitate...De mic copil am fost invatata ca educatia pe care o primesc nu-si are rostul daca n-o dau mai departe spre altii, asa ca mi se pare normal ca toti cei care mai au bun simt, educatie, cultura, in ciuda faptului ca, mai pe de-a dreptul de multe ori sunt " calcati" in picioare, sa nu uite ca au o menire, sa promoveze tot ceea ce au invatat, si daca dintr-o mie de oameni, ii ramane macar pe jumatate unuia ceva in cap tot e bine, nu ti-ai racit gura degeaba! Si mai conteaza ceva, puterea exemplului! Nu poti sa-i spui unuia sa nu fumeze cand tie iti iese fumul si pe urechi....
Ca veni vorba...
Cristea Marina a scris:
Nu poti sa-i spui unuia sa nu fumeze cand tie iti iese fumul si pe urechi....

Marti am fost la o – sa zicem asa – intrunire a medicilor (conferinta... pentru abandonarea fumatului)... In sala era fum sa-l... tai cu cutitul, nu alta! Si nu era... incendiu... Asa-i ca-i... penibil? Dar: fara comentarii!
Acesta nu-i comentariu: :happy:

Doctorul:
- Trebuie neaparat sa lasati tigarile.
Pacientul:
- Desigur. O sa vi le las pe birou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Manipularea prin mass-media Radu Gabrian Radu Gabrian Efectul mass-media asupra opiniei publice se explica prin influenta directa a continutului sau asupra auditorilor,cititorilor,telespectatorilor sau prin starea ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre televiziuni,dar mai ales despre prestatiile si profesionalismul oamenilor de televiziune ? Radu Gabrian Radu Gabrian Am sa deschid acest subiect,cu o opinie care mi se pare deosebit de sugestiva ,emisa intr-un interviu,acordat in Gazeta Sporturilor,din 02.04.2010 de catre ... (vezi toată discuția)
Timp liber - televizorul Magda Staicu Magda Staicu Va mai uitati la televizor ? Daca da, de ce, daca nu , de ce ... (vezi toată discuția)