Am achizitionat un spatiu de la Primarie cu destinatia pt.cabinet medical (spatiul se afla in incinta unei policlinici).Aici imi desfasor activitatea de medic de familie.
Care este durata de amortizare a acestui spatiu, avand in vedere ca acesta este vechi( nu stiu exact ce vechime are, dar exista si acum 20 ani).
A nu se confunda durata de utilizare a unui mijloc fix cu durata de viata a acestuia.
Durata de utilizare a unui mijloc fix este acea perioada de timp stabilita prin lege (acum, ca interval iar in trecut, ca termen fix) in care valoarea de achizitie sau realizare a acestuia este amortizata.
Durata de viata a unui mijloc fix este acea perioada de timp in care acesta este folosit efectiv, dupa care este casat.
Deci, in cazul nostru, perioada minima de amortizare a unei cladiri, asa cum o descrieti, este de 40 ani de la data achizitiei. Casarea ei poate inteveni si dupa 15 ani, dar asta nu o putem sti de acum.
Amortizare
cripa40
daca peste 40 ani aceasta cladire este cumparata de un alt cumparator va fi amortizata inca 40 ani (este vorba de cladirea data in folosinta in 1978)? (vezi toată discuția)